Nyáresti koncertek a Szabadtéri Színpadon
Helyszín Révfülöp, Badacsonyi út 1
Időpont
Zenés estek, koncertek szórakoztatnak, ha Révfülöpre látogatsz. Korok és műfajok váltják egymást a színpadon a szezon zenei sorozatában.

Ezen az estén a bluesé lesz a főszerep.

Először a Jumping Matt and this Combo zenél.
Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a frontember Pribojszki Mátyás úgy döntött, hogy 2018. februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja zenei pályafutását.
A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

Őket követi a Jambalaya .
” A zenekar nevét New Orleans nemzeti ételétől kölcsönözte, mert a New Orleans-i hagyományos zenéből táplálkozik, arra az autentikus hangzásra törekszik.
2005-ben debütált a zenekar, amit az énekes, zongorista, zeneszerző Nemes Zoltán alapított.
A Jambalaya zenéjében és hangszerelésében a választott stílushoz való ragaszkodás a fő szempont, ezért évekig nincs a zenekarban állandó szólógitáros. A saját szerzemények mellett stílushűen játszanak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Fats Domino, Johnny Adams dalokat is. 2010-ben megkapták a Gundel Művészeti Díjat” – írja a Wikipedia.

Az előadások belépődíj nélkül látogathatók!

A szabadtéri színpad 2022-es nyári programjait itt találod

A pontos kezdési időpontokat később teszik közzé a szervezők

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva