100 Folk Celsius koncert Révfülöpön
Helyszín Révfülöp, Badacsonyi út 1
Időpont
Zenés estek, koncertek szórakoztatnak, ha Révfülöpre látogatsz. Korok és műfajok váltják egymást a színpadon a szezon zenei sorozatában.

A legendás 100 Folk Celsius (country dance) sokak számára ismerős.
A zenekar 1976 nyarán alakult. Zenei stílusukat első években a nemzetek zenéi (innen a „folk” szó a nevükben), majd a country és a bluegrass határozta meg.
Számos sláger után a Paff, a bűvös sárkány hozta meg az igazi, átütő sikert: több mint 300 000-res eladott példányszámával arany- és platinalemez lett, és a zenekarnak újabb rajongókat szerzett, a gyerekeket.

A „A nagy ho-ho horgász” szintén aranylemez lett, és ezzel a két lemezzel a zenekar működése kissé új irányt vett: a stílus megtartásával, a felnőtteknek szóló koncertek mellett, kezdtek megjelenni a gyermekek részére készült műsorok.
1988-ban a 100 Folk Celsius eMeRTon-díjat kapott.
A zenekar tavaly ünnepelte 45. születésnapját. Ez a hosszú idő (45 év) nem múlt el nyomtalanul: több mint 1.000.000 eladott hanghordozó, sok-sok arany, több platina.
Több mint 10.000 koncert itthon és a világ számos táján.
A zenekar hangszerelte és játszotta az „A nagy ho-ho-ho horgász” c. rajzfilm sorozat zenéjét.
Készített lemezeket többek között Gálvölgyi Jánossal, Tahi Tóth Lászlóval, Eszményi Viktóriával, az Animal Cannibals-szel, Bach Szilviával, Karsai Gizivel, a Hooligans-szel, az Omegával és a Magna Cum Laude-val.

Az előadások belépődíj nélkül látogathatók!

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva