Nyáresti koncertek a Szabadtéri Színpadon
Helyszín Révfülöp, Badacsonyi út 1
Időpont
Zenés estek, koncertek szórakoztatnak, ha Révfülöpre látogatsz. Korok és műfajok váltják egymást a színpadon a szezon zenei sorozatában.

Két zenekar, a Route 35 és az Oklahoma Country Band zenél.
A Route 35 egy „szép” tiszaújvárosi banda, ami az Alexa Country Band tagjaiból alakult a névadó Alexa Sándor kilépése után. Bíró István hegedűs, Gerőczi Norbert basszusgitáros, Kovács Ilona Lonci énekes és Orliczki Frigyes énekes-gitáros mellé csatlakozott Balaton Endre szólógitáros és Nagy Géza pedal-steel gitáros, 2021-ben pedig a dobok mögül távozó Ferenczi Viktor helyét Pólik Gyula vette át. A formáció nevét 35-ös főúttól vette, amin végig kell mennie annak, aki Tiszaújvárosba akar jutni. A Route 35 hét „szép” tagja együtt rója tovább a country rögös országútját Magyarországon. A hazai fellépések mellett visszatérő vendégei a felső-ausztriai country életnek, de zenéltek már Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban és Romániában is. Repertoárjukban az amerikai slágerek mellett helyet kapnak az ausztrál, a magyar örökzöldek és az egyre szaporodó saját dalok is. A Route 35 küldetése, hogy magyarországi fellépésein egyre több country slágert magyar nyelven ad elő, – hangsúlyozva: a magyar szövegek fordítások és nem „ráírt” szövegek – átadva a dalok eredeti hangulatát a hazai közönségnek.
A Route 35 tagjai szerint a country valamiféle híd szerepét tölti be az életükben és ez valóban így van:
– földrajzilag, mert a tagok több településről gyűlnek össze a próbák és fellépések idejére
– zeneileg, mert a repertoárban jól megférnek egymás mellett az amerikai, ausztrál és a magyar country darabjai,
– összehoz olyan zenészeket, akik eddig egész más stílust műveltek
– elmossa a „társadalmi” különbségeket, hiszen van köztük gyári munkás, vállalkozó, orvosprofesszor, tűzoltó, intézményvezető… a színpadon ők a Route 35.
Jelszavuk: „baktassunk a 35-ösön és játsszunk valami countryt!”

Az Oklahoma Country Band így mutatkozik be:
Zenénk és műsorunk a modern hangzásvilágú new country rock műfajra épül, legyen szó akár feldolgozásokról akár saját szerzeményekről. Hat főből álló zenekarunk hangszerei és felállása is hűen tükrözi a műfaj jelenlegi és modern sokoldalúságát, de a hagyományokat sem dobjuk el magunktól. Fontosnak érezzük, hogy kellő alázattal viszonyuljunk minden dalhoz, amit előadunk. Nem csak country fesztiválokon, találkozókon, hanem egyéb szabadtéri rendezvényeken (városi rendezvények, falunapok, kamionos és motoros fesztiválok) is fellépünk, elmondhatjuk, hogy nagy százalékban az újdonság erejével hatva, nagy sikerrel.
A műfajt Magyarországon nem nagyon ismeri a közönség, ezért feladatunknak érezzük, hogy minél több emberhez eljuttassuk. Repertoárunk fő gerince napjaink legismertebb és leghallgatottabb country zenekarok és előadók dalai. Feldolgozásokat adunk elő többek között Brad Paisley, Alan Jackson, Dixie Chicks, Darryl Worley, Mary Chapin Carpenter, Vince Gill, Travis Tritt, Sugarland, Miranda Lambert és Brooks & Dunn dalaiból. Az örökzöld country klasszikusok sem maradnak ki műsorunkból. Játszunk Johnny Cash-től, John Denver-től és Hank Williams-től is. Mindezek mellett saját dalok is szerepelnek műsorunkban a „Máshol” című első önálló albumunkról, mely 2010-ben az EDGE Records kiadásában jelent meg.
Fontosnak érezzük, hogy egy koncert – amellett, hogy igényesen kidolgozott dalokból áll – megfelelően is szóljon. A látvány ugyanolyan központi kérdés számunkra, mint a zenélés. Ezért az előadóművészi szolgáltatásunk mellett hang, színpad és fénytechnikai eszközöket is tudunk, igény szerint (méret, teljesítmény, stb…) biztosítani bármilyen jellegű rendezvényre.
Első stúdióalbumunk címe: Máshol

Az előadások belépődíj nélkül látogathatók!

A szabadtéri színpad 2022-es nyári programjait itt találod

A pontos kezdési időpontokat később teszik közzé a szervezők

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva