Siófoki Kórház
Helyszín Siófok, Semmelweis utca 1
Telefonszám
A Sürgősségi Osztály az „E” épület első emelén található.

Az intézmény a Balaton déli partjának Balatonvilágostól Fonyódig terjedő szakaszán és Somogy megye hozzárendelt többi településén élőknek, valamint a szabadságukat itt töltő turisták és idényjellegű munkavállalók egészségügyi ellátását végzi. Az intézmény 327 ágyon, 8 fekvőbeteg osztályon, 15 szakmában, illetve 794 heti szakorvosi óraszámmal biztosítja a térség lakosai részére a fekvő- és járóbeteg ellátást.

 

Sürgősségi osztály
2016 május elsején, a korszerű nemzetközi és hazai szakmai elveknek és szemléletnek megfelelő, új építésű Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) kezdte meg működését kórházunkban.
Osztályunk feladata a sürgős orvosi ellátást igénylő, akár az életet veszélyeztető betegséggel/sérüléssel rendelkező betegek ellátása, állapotuk stabilizálása, további kórházi elhelyezés igénye esetén a beteg legmegfelelőbb célosztályra (célintézménybe) juttatása.
A sürgős betegségek természetét figyelembe véve osztályunk heti 7 napon, napi 24 órában, akár beutaló nélkül is fogadja a hirtelen kialakult, veszélyesnek tekinthető panaszokkal jelentkező betegeket/sérülteket. A hazánkban is elfogadott és széleskörűen használt osztályozó rendszer alapján a súlyosabb állapotú betegek kerülnek előbb vizsgálatra, tehát NEM érkezési sorrend van. Így amennyiben nem sürgető, feltehetően nem életveszélyes panasza van, hosszabb várakozási időre kell számítania.
Osztályunk orvosai és nővérei a szakterületen évek-évtizedek óta dolgoznak, a sürgősségi ellátásban kellő szakmai jártassággal bírnak. Szakmai munkánkat rendszeres minőségellenőrzésnek vetjük alá a betegbiztonság, az ellátás hatékonysága, és a betegelégedettség szempontjai alapján.
A kórház társosztályaival gördülékeny együttműködést tudtunk kialakítani, fiatal szakmánk és osztályunk működését hatékonyan segítik.
A sürgősségire érkező betegek/sérültek nem feltétlenül kerülnek kórházi elhelyezésre, a betegségük megállapításához szükséges diagnosztikus vizsgálatok elvégzését követően gyakran otthonukba távozhatnak, további kezelés javaslatával. Osztályunk fektető részlegén a rövid ideig fekvő elhelyezést igénylő betegek ellátása történik.

  • 8600 Siófok, Semmelweis u. 1. E épület, 1. emelet
  • surgosseg@siokorhaz.hu
  • +36 84 501 783

Rendelési idő:

  • a hét minden napján, éjjel-nappal

Forrás: https://www.siokorhaz.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva