likeBalaton.hu | 2023.12.21. 14:00
17 nap a téli szünet! Mit fogunk csinálni? / 1. nap
A téli szünet egy nagyszerű időszak a családi programokra és a kreatív tevékenységekre. Mától minden nap adunk néhány ötletet másnapra, hogy mivel foglald le a gyerekeket.

December 22. péntek

A téli szünet első napja tökéletes alkalom arra, hogy a család együtt készüljön fel a karácsonyra. Ha jó az idő, délelőtt menjetek el egy közeli parkba vagy erdőbe sétálni, tegyetek ki madáretetőt a kertbe.

A megfelelő etetés az őszi első fagyoktól kezdődően a tavaszi meleg beköszöntéig tart. A madárforgalom intenzitása függ a tél keménységétől, különösen a hótakaró vastagságától és tartósságától. Enyhe időjárás esetén kevesebb madár szorul táplálék-kiegészítésre.

Télen adható eleségek:

  1. Napraforgó: Kiváló táplálékforrás, mely sok madárfaj számára kedvező.
  2. Gyümölcsök és Bogyók: Alma darabok és bogyós gyümölcsök, mint a vadszőlő vagy borostyán.
  3. Állati Zsiradék: Szalonna, háj, faggyú – ezek nélkülözhetetlenek a hideg napokon.
  4. Ivó- és Fürdővíz: Fontos a friss víz biztosítása, a befagyott itatókban a napi vízcserével.

A vízimadarak etetése, különösen a kenyérrel, komoly veszélyeket rejt. Megzavarhatja a madarak vonulási ösztönét, ami a hideg időszakokban létfontosságú. A kenyér táplálkozásbeli hiányosságai miatt a madarak gyengülhetnek, és növekszik az agresszió, a sérülésveszély és a betegségek terjedésének kockázata is. Ezért a vízimadarakat ne etessünk!

Délután pedig üljetek le, és alkossátok meg együtt a saját karácsonyfa díszeket, melyek az ünnepek alatt a fa díszei lesznek. Süssetek finom mézeskalácsot, ami betölti a lakást a karácsony illatával, majd pihenjetek le egy klasszikus karácsonyi film mellett. Este pedig bújjatok össze egy karácsonyi történettel, amely igazán ünnepivé teszi a hangulatot. Ugye milyen jó nap? Pedig még nincs is karácsony.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva