likeBalaton.hu | 2024.01.28. 12:00
2023. évi összesítő a nagy kárókatona-gyérítéséről a Balatonon és vízrendszerén
A tavalyi évben összesen 2265 darab nagy kárókatonát lőttek ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. dolgozói a Balaton partjain engedélyezett helyszíneken, valamint a kezelésükben lévő tógazdaságokban.

A Balaton partvonalán az illetékes természetvédelmi hatóságtól kapott engedélynek megfelelően a téli vonulási időszakban végeznek gyérítést. A tó nyílt vizéről sajnos továbbra sincs lehetőségük vadászni. A fenti összesített számból 465 db volt, amit a Balaton-parton sikerült elejteni, a többi 1800 db-ot a tógazdaságokban, ahol egész éven át van lehetőségük gyéríteni.

Az éves kilövési számok így alakultak az utóbbi években:

A gyérítéseket folyamatosan végzik, az ezzel kapcsolatos információkat, jelzéseket kérik hivatalos elérhetőségeinkre (lehetőleg e-mailben) legyenek szívesek elküldeni. Egyúttal szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kis kárókatona védett faj, amelyre nincs lehetőség kilövési engedélyt adni – előfordult, hogy a horgásztársak ezen faj csapatait jelezték számunkra.

Akit bővebben érdekel a nagy kárókatona problémaköre, illetve a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által végzett gyérítési munka, megtekintheti Fodor Ferenc által tartott a VIII. Balatoni Horgász Konferencián elhangzott értékelést:

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonihal.hu
Nyitókép: balatonihal.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva