2018.08.21. 14:20
210 napos felújítás az M7 autópályán
Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és a 111-es kilométerszelvény között. A tervek 210 napig tart.

Már holnap megkezdődik az útfelújítás Balatonvilágos és Zamárdi között, és várhatóan 210 napig tart.
A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lévő hidaknál végeznek javítási munkát.

Több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és 111-es kilométer szelvények között, Siófok térségében.

A kivitelezők 2018. augusztus 22-én, szerdán vehetik át a munkaterületet, melynek első lépésében a munkavégzés alatti terelések kiépítését kezdik majd el. A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat végeznek az adott szakaszokon található hidaknál. Az első ütemben szereplő munkák várhatóan a téli üzemeltetési időszak kezdetéig tartanak majd.

Az idei évben munkába vett szakaszokon teljes pályazár mellett dolgoznak majd a kivitelező munkatársai. A Letenye felé tartó oldal forgalmát így a főváros irányába vezető oldalra terelik át.

A főváros felé a leállósávon és a külső sávon, míg Letenye irányába egy sávon haladhat majd a forgalom.

Siófoknál, a 65-ös főút csomópontjában egészen addig ki lehet majd hajtani, amíg a géplánc oda nem ér.

A munkaterület mellett 60, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.


Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, a külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva