likeBalaton.hu | 2022.02.11. 16:00
3 évre mehet a dutyiba az adóellenőröket verő siófoki büfés
Elképesztő történet végére kerülhet pont. A Siófoki Járásbíróság hirdetett ítéletet egy büntetett előéletű férfi és élettársa ellen, akik adóellenőröket bántalmaztak Siófokon.

Ahogy a likeBalaton.hu is beszámolt róla, 2021 augusztusában egy 41 éves budapesti férfi szidalmazta és tettleg is bántalmazta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi és élettársa 2021 augusztusában vendéglátóhelyet üzemeltettek az egyik siófoki strandon, ahol a sértettek civil ruházatban próbavásárlást végeztek. A kiszolgálást végző nő az akkor még inkognitóban lévő

sértettek fogyasztásának ellenértékét a pénztárgépbe nem ütötte be és nyugtát sem adott, amelyről a sértettek igazolványaik felmutatásával jegyzőkönyvet akartak felvenni.

Az ellenőrök azonban nem tudtak intézkedni, mivel a nő közelben tartózkodó élettársa szidalmazni kezdte őket és egyiküket ököllel hasba ütötte. A sértettek rendőri erősítést kértek, de a rendőrök távozása után a nő is rájuk támadt, amikor hátulról megragadta egyikük karját, majd csapkodott feléjük, továbbá ütött és karmolt.

A Siófoki Járásbíróság a büntetett előéletű férfit 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, társa 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve.

Az ügyészség mindkét vádlott terhére, a kiszabott büntetések tartamának felemelése végett jelentett be fellebbezést.

Nyitókép:Illusztráció/ Pexels/Shora Shimazaki

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva