Krausz Andrea | 2021.11.14. 14:00
3000 futó vett részt a siófoki 18. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon
A futók szezonzáróját tartották szombaton Siófokon. Háromszor rajtolt el Siófokon a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton mezőnye. A Petőfi sétányt és környékét ellepték a futók, akiket nem zavart a ködös, hűvös időjárás.

– Baromi jó most a futás! – kiáltott ki messziről a mezőnyből egy lány a barátnőjének futás közben. Olyan boldog volt, hogy szinte repült a levegőben. Látszott rajta, hogy nem az eredményre hajt, hanem, az élményre. Sokan meg is tapsolták.

Több rajtot is megnézhettünk a Petőfi sétányon. Katt a képbe!

Mi, szurkolók sapkában és télikabátban toporogtunk a ködös Balaton-parton, a futók viszont atlétában, rövidnadrágban rótták a kilométereket.
– Aki felkészült, annak az 5 fokos hőmérséklet is nagyon jó – mondta a likeBalaton.hu-nak Kocsis Árpád, a versenyt szervező Budapest Sportiroda (BSI) versenyigazgatója. – Ez egy nagyon szerethető verseny. Azt szoktuk mondani, hogy ha egyéni csúcsot akarsz dönteni, akkor gyere Siófokra!

A pálya végig lapos, jó vonalvezetésű, négy hosszú egyenesből áll, jól futható, és rengeteg sportoló dönti meg itt az egyéni csúcsát

– mesélte Kocsis Árpád, aki elárulta, hogy a covid megtépázta a mezőnyt, de így is 3000 futó vett részt a siófoki futógálán.

Volt, aki maszkban futott
Fotó: Krausz Andrea

A beoltottak is félnek rendezvényre menni

– Tavaly a covid miatt elmaradt, hiszen rendezvénytilalom volt, idén pedig 40-50 százalékos volt a jelentkezők aránya a covid előtti időszakhoz képest. Védettségi igazolvány kellett a részvételhez, mivel ez az előírás az 500 fő fölötti rendezvényeken. Futóink egyharmada nincs beoltva, így ők nem jöhettek. Ugyanakkor a futóversenyeken, szabadidős eseményeken, és a kulturális rendezvényeken is

az a tapasztalat, hogy a beoltottak kb. a fele fél. Inkább nem megy el az eseményekre. Sőt sokan voltak, akik befizették a nevezést, mégsem jöttek el

– mondta a versenyigazgató, aki szerint a vírus végeztével újabb robbanás várható a futóéletben. Ugyanis épp a covid miatt ébredtek rá sokan a mozgás egészségmegőrző szerepére, fontosságára.

A legrövidebb távot, a hatodmaratont egyéniben, a hosszabbakat akár párban is teljesíthették a futók, a maratoni távot három szakaszban abszolválhatták azok, akik a leghosszabb kihívást választották szombaton maguknak. Idei újdonságként a hatod-, a harmad- és a félmaraton mellett a maratoni táv negyedét is teljesíteni lehetett az eseményen.

Elöl a félmaratoni győztes, Víg Zoltán Krisztián Fotó: Krausz Andrea

Adományoztak is a sportkedvelők

A rajt előtti percekben Lakatos István, a BSI társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa jelképesen átadta Sallai Zsuzsinak, a Pomázi Futó SE alapítójának, a hazai futósport jól ismert alakjának azt az adományt, mely az eseményen induló futók felajánlásaiból jött össze. A felajánlásokkal az esemény futói Zsuzsi gyógyulásához szeretnének hozzájárulni.

A legnépesebb versenyszám, az egyéni félmaraton eredményei:

Nők:

1. Sárszegi Noémi (PSN ZRT) 1:21:34

2. Nyikos Viktória (ELTE Sashegyi Gepárdok) 1:22:32

3. Pintér Ildikó (Honvéd Szondi SE) 1:26:53

Férfiak:

1. Vigh Zoltán Krisztián (Csömöri Sport Kft.) 1:09:46

2. Jakab András (PVSK) 1:09:57

3. Reizer Tamás (Megathlon SE) 1:13:35

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva