likeBalaton.hu | 2023.11.11. 08:00
4 éves kislány énekel a Jégvarázsból – a Magyar Közút felkészült a télre
Téli üzemmódra váltott a Közút, többek között 709 hóekével felszerelt teherautó áll rendelkezésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint minden év november 10-én téli üzemmódra áll át. Na de mitévő lesz egy közutas, ha startra készen várja az év legpezsdítőbb időszakát, de a hó még sehol? Segítségül hívja a legkisebb közutast, hogy csilingelő hangjával téli hangulatot varázsoljon és remélhetőleg előbb-utóbb igazi havat is.

– kolléganőnk kislányának Legyen hó cover-je a Jégvarázs című Disney filmből, amire nagyon szép téli archív videós anyagot vágtunk – írta közösségi oldalán a Közút.

Bár az időjárás még javában az ősz jegyeit hordozza, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én téli üzemmódra áll át.

A Magyar Közút Nkft. téli időszakban használt gépparkja Debrecenben 2023. november 10-én.
Fotó: :MTI/Balázs Attila

A Közút november 10-től 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában rendelkezésre áll

Ha az időjárás is úgy dönt, síkosságmentesít és hóeltakarít a kezelésébe tartozó 31 ezer kilométernyi közúthálózaton. Amint kilátásban van az igazi tél, a társaság beszámol minden tervezett intézkedéséről és felszereléséről, addig is álljon itt egy pár adat a számok szerelmeseinek. A Magyar Közút 80 mérnökségén, 19 megyei és központi irányításán keresztül több mint 2600 munkatárs dolgozik idén a téli üzemben. Ehhez

709 hóekével felszerelt teherautó, 175 rakodógép és 124 hómaró is társul majd. Rendkívüli időjárási helyzetekben pedig országosan 651 úgynevezett lehívható munkagépet is bevethet majd a közútkezelő.

A Magyar Közút Nkft. téli időszakban használt gépparkja Debrecenben 2023. november 10-én.
Fotó: MTI/Balázs Attila

 

4 éves kislány éneke: Legyen hó (Jégvarázs cover) – téli archív felvételekkel a Közúttól

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva