likeBalaton.hu | 2023.12.04. 16:00
7 fontos tipp, hogy biztonságban légy télen a kocsiban
A téli időjárás kihívásokkal teli lehet az autósok számára.

A megfelelő előkészületekkel, mint a téli gumik használata, a különböző felületek védelme és a szükséges tartalékok beszerzése, biztonságosan élvezheted a téli vezetést. Ne feledd, a rendszeres karbantartás és a szakember által végzett ellenőrzések is nélkülözhetetlenek.

Téli gumi

Az időjárás gyorsan változhat a téli hónapokban, így kulcsfontosságú a megfelelő gumik használata. A téli gumiabroncsok speciális keveréküknek köszönhetően rugalmasak maradnak alacsony hőmérsékleten is, javítva ezzel a tapadást és csökkentve a fékutat. Ne feledd, a téli gumikat mind a négy kerékre fel kell szerelni a biztonságos vezetés érdekében.

Ha befagy az ajtó, odafagy az ablaktörlő

A téli időszakban a gumitömítések és ablaktörlők állapota kiemelt figyelmet igényel. Használj gumiápoló készítményeket az ajtótömítések védelme érdekében, hogy megakadályozd a befagyást és a sérüléseket. Az ablaktörlő lapátok ellenőrzése és szükség esetén cseréje is fontos, hogy tiszta látást biztosíthassanak az őszi és téli időjárásban.

Fontos a téli szélvédőmosó

A szélvédőmosó folyadék téli változatának használata létfontosságú, hiszen a normál változat megfagyhat a tartályban. Győződj meg róla, hogy a választott termék legalább -25°C-ig megőrzi folyékonyságát. Mindig tisztítsd meg alaposan a szélvédőt a jégtől és hótól, hogy biztonságosan közlekedhess.

Megelőzheted a szélvédő jegesedését

Néhány egyszerű házi praktikával megelőzheted a szélvédő befagyását. Egy félbevágott burgonyával dörzsöld át a szélvédőt. Ez segíthet megakadályozni a jegesedést. Háztartási ecet és víz keverékével történő permetezés szintén hatékony módszer a jégképződés ellen.

Vax, viasz – mire jó?

A sózott utak károsíthatják az autód karosszériáját. Használj vaxot vagy viaszt a fényezés védelmére, különösen, ha a járművet kültéren parkolod. Ha nincs garázsból lehetőséged, egy jó minőségű, fémmentes ponyva is nagy segítséget nyújthat.

Extra gondoskodás magadról

Mindig legyen elegendő üzemanyag a tankban, és pakolj be néhány alapvető dolgot az autóba: láthatósági mellény, ital, ásó, csoki, telefontöltő, bikakábel, pléd. Ezek az eszközök segíthetnek abban az esetben, ha váratlanul meg kell állnod a hidegben. Ha sokat közlekedsz településen kívül és elakadnál, jó szolgálatot tehet a GPS nyomkövetés bekapcsolása a telefonodon. Mondjuk városban sem árt, nem kell utcatáblát keresgélni a sötétben egyedül, hogy hova jöjjön a segítség.

Zároldó

Nagy segítséget jelenthet ha befagy a zár, de nem sokat ér, ha a kocsiban tárolod!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva