sonline.hu | 2021.01.22. 15:00
A balatoni tolvajpáros napokig hordta el a berendezést
Külföldiek balatoni nyaralóit próbálta meg kirabolni egy férfi és egy nő. Részleteket mutatunk.

Az élettársak egyszer sikerrel is jártak, egy holland tulajdonos nyaralójának a teljes berendezését elhordták. Még a konyhabútort és az éjjeli szekrényeket is meglovasították. Nem bizonyult jó felvigyázónak az a páros, akik gondjaira bízta nyaralóját a holland tulajdonos. A férfit és a nőt azzal vádolja a Siófoki Járási Ügyészség, hogy a ház komplett berendezését meglovasították. Az ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat ellenük.

A vádirat szerint az élettársak korábban gondozták és felügyelték a külföldi sértett Balatonhoz közeli településen lévő ingatlanát. Mivel jól ismerték már a nyaralót így azt is pontosan tudták, hogy milyen berendezési tárgyak találhatók benne. A vádlottak tavaly áprilisban döntöttek úgy, feltörik a ritkán használt házat és elhozzák onnan azokat a tárgyakat, amikre szükségük lehet. Mivel kulcsuk már nem volt, ezért a férfi betörte a konyhaablakot, majd a belülről kinyitott bejárati ajtón keresztül sötétedés után, napokon keresztül hordták el a háztartási gépeket, szerszámokat, lakberendezési és használati tárgyakat.

 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

A vád szerint 351 különböző tárgyat loptak el, amelyek értéke összesen másfél millió forint volt – írja a sonline.hu.

Ezután a páros májusban is hasonló akciót tervezett, akkor egy német tulajdonos nyaralóját próbálták meg kipakolni. De nem jártak sikerrel, mert az ajtó zárszerkezetét nem tudták felfeszíteni. Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. A felhasznált fényképek egy részét az egyik tanú csatolta, míg másik részük a helyszíni szemle során készült.

 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva