Koszorus Rita | 2024.01.09. 12:00
A Balatonnál volt a legtöbb turista az év utolsó napjain
A két legnépszerűbb turisztikai térség az előző év utolsó előtti hónapjában a Balaton és a Mátra-Bükk régió voltak.

A két legnépszerűbb turisztikai térség az előző év utolsó előtti hónapjában a Balaton és a Mátra-Bükk régió voltak, amelyek szálláshelyei a belföldivendég-éjszakák 20, illetve 12 százalékát regisztrálták. Ezzel szemben Budapest részesedése ugyanebben az időszakban 14 százalék volt. A külföldi vendégek száma 17, a vendégéjszakáké 8,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Egymillió turista kereste fel a magyar szálláshelyeket tavaly novemberben, akik 2,5 millió vendégéjszakát töltöttek el összesen a kereskedelmi, magán- és egyéb szállásokon.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a vendégek száma 13, a vendégéjszakáké 7,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,9, a külföldi vendégéjszakáké 8,9 százalékkal emelkedett. A legtöbb turista novemberben a kereskedelmi szálláshelyeken, szállodákban pihent.

A külföldi vendégek többsége szintén hotelekben pihent, a legnépszerűbb úti cél novemberben Budapest és a Balaton volt. Novemberben összesen 18 747 turisztikai szálláshely, ezen belül 2221 kereskedelmi, illetve 16 526 magán- és egyéb szálláshely fogadott vendégeket hazánkban.

A kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 43,4 milliárd forint volt, ez 15 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

 

Tervezd meg az utazást!:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva