likeBalaton.hu | 2023.12.05. 12:00
A Balatonra is megérkezik a finn Mikulás
A Balatonra is el jön a finn Mikulás, őt a régióba elkíséri Füred Kapitány, a balatoni mesehős is.
A finn Mikulás arra szeretné felhívni a gyerekek és szülők figyelmét, hogy küldjenek minél több adományt a Mikulásgyárba. A Balaton környékén több szállodába is ellátogat a finn vendég, de nyilvánosan megjelenik majd Veszprémben is (december 8. Gyárkert).

Fotó: shutterstock

Akik nem tudnak elmenni a veszprémi találkozóra, azoknak azt javasolják, keressék majd fel a balatoni “Egy csésze szeretet” elnevezésű központokat, amelyeket a Balaton kiemelkedően jó cukrászdaiban állítottak fel, Gyenesdiáson, Balatonlellén és Balatonkenesén, Alsóörsön és Siófokon.
A jótékonysági akció idén nem Budapesten és a Balatonon indult el elsőként. Az első település, ahol megnyílt a Mikulásgyár egy németországi kisváros. Itt már két hete gyűjtik az ajándékokat magyar karitatív akció javára. Az első település, ahol a jótékonysági akciót elindították a helyi magyarok, Nauheim, a hesseni tartomány tizezer lakosú városkája. Lang Szabolcs, az egyik helyi élelmiszerbolt vezetője elmondta, már korábban is csatlakoztak a kezdeményezéshez, akkor mintegy 800 kg adományt tudtak Magyarországra küldeni. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője mindezekhez hozzátette: minden évben, a világ számos pontján gyűjtenek a Mikulásgyárnak. Ausztráliától Hollandián keresztül Németországig. Az utóbbi régióban különösen nagy figyelmet kap a Mikulásgyár, hiszen volt olyan év, amikor 21 helyszínen gyűjtötték az ajándékokat a német városokban.
A Mikulásgyár központi helyszínét idén a pesti oldalon, a IX. kerületben, a Bakáts téren rendezték be, amely jól megközelíthető gyalogosan és tömegközlekedési eszközökkel is. Ezzel párhuzamosan, a budai oldalon ideiglenes gyűjtőpontot hoztak létre a Lumina Christmas Parkban, a III. kerületben található Római strandon.
Az elmúlt 18 alkalommal közel 670.000 adományozó járt a Mikulásgyár különböző gyűjtőpontjain. Az ország több nagyvállalata, szolgáltatója is csatlakozik minden éven az akcióhoz. Dolgozóik több tízezer kilogram adományt küldenek a Mikulásgyárba. Az idei akció december 1. és 21. között zajlik.
A MikulásGyár idén óriásit vállalt: a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal kiválasztott 50 település kb. 8.300 gyermekének juttat adományokat. A települések vezetése és a helyi családsegítők adják át a MikulásGyár adományait a gyermekeknek – mondta Zsolnai.
A Mikulásgyár első vendége idén a finn Mikulás volt és ő tette le első ajándékát a jótékonysági csomagolóüzem futószalagjára. Ajándékaival a szolidaritás és az egészséges életmód fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a gyerekek ilyenkor télen is menjenek sokat a szabadba, kiránduljanak, sportoljanak.
A finn Mikulással országszerte találkozhatnak a gyerekek. A Budapesti főhelyszínen, és a Lumina Christmas Parkban eltöltött napokat követően vidékre utazik a Mikulás, meglátogat több nagyvárost, mint például Bábolna, Szombathely, Szerencs, Sárvár, Veszprém, de eljut majd a Balaton környékére is, ahol szállodákban, közintézményekben találkozhatnak vele a gyerekek.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva