Krausz Andrea | 2023.10.27. 14:00
A Bocuse d’Or magyar győztese és siófoki segítője bejutott a 2024-es európai döntőbe
Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese, és 20 éves segítője, a siófoki Fodor Noel nyerte a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének hazai bajnokságát csütörtökön.

2023. október 26-án rendezték a budapesti Hungexpón a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese, és 20 éves segítője (commis), a siófoki Fodor Noel állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Irány Norvégia, a Bocuse d’Or európai döntője

A győztesek képviselik majd hazánkat a 2024-es európai döntőn, melynek a norvégiai Trondheim ad otthont.

Kelemen Roland rutinos Bocuse d’Or résztvevőnek számít, 2019-ben és 2021-ben a második helyet szerezte meg az országos gasztronómiai versenyen. Felkészítőjük Pohner Ádám, a mályinkai Iszkor konyhafőnöke, aki a 2019 -es Bocuse d’Or világdöntő 12. helyezettje volt.

Fodor Noel commis

A 20 éves Fodor Noel a balatonszemesi Kistücsök étteremben volt tanuló Jahni László séf szárnyai alatt, ott ismerkedett meg Pohner Ádámmal is.

Csütörtökön az ország legjobb négy szakácsa mérte össze tudását:

Balogh Szabolcs (Almavirág Étterem), commis: Takács László; Hack Barnabás (Costes Group), commis: Márfi Dominik; Kelemen Roland (Hunguest Sóstó, Nyíregyháza), commis: Fodor Noel; Molnár Bence (Essencia), commis: Kaiser Botond.

Nyitókép: Facebook/Magyar Bocuse d’Or Akadémia

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva