likeBalaton.hu | 2021.07.19. 09:00
Egy szarkát elkaptak, kevesebb strandi lopás várható
Négy fürdőzőt fosztott meg a felügyelet nélkül hagyott értékektől a siófoki tolvaj, pénztárcákat, okmányokat, ékszereket, cigarettát lopott, de a rendőrök elfogták.

A Siófoki Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást az akkor még ismeretlen tettessel szemben, aki az ügy adati alapján 2021. július 16-án

késő délután a siófoki Aranypart Szabadstrandon négy fürdőző felügyelet nélkül hagyott értékeit – köztük pénztárcákat, okmányokat, ékszereket, cigarettát – is eltulajdonította.

Az áldozatok, valamint a szemtanúk pontos személyleírása alapján azonban a rendőröknek sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt.
A férfi tartózkodási helyét a városi kamerarendszer felhasználásával megállapították, így őt a körzeti megbízottak még aznap este elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. Ruházatának átvizsgálása során az eltulajdonított értékek egy része elő is került, így az áldozatok visszakaphatták azokat.

A nyomozók lopás bűntett és vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 37 éves helyi lakost. L. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja:

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyait, iratait, bankkártyáit hagyja otthon
  • Csak éppen elegendő mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket
  • A törölköző nem értékmegőrző
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem
  • Nyaralója, apartmanja ajtajait, ablakait távozáskor mindig zárja be, és használja a rendelkezésre álló riasztót is

Forrás: police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva