Krausz Andrea | 2020.08.16. 06:00
A túrázók és a strandolók is megtalálták számításukat ezen a hétvégén
Szombaton kora délután bőségesen elfértek a fürdőzők a siófoki strandokon. Volt elég hely, sokan ugyanis az időjárás-előrejelzést kémlelve inkább a túrázást, sétálást, kerékpározást választották. Mindannyian jól jártak, ugyanis kellemes hőmérséklet és 25,5 fokos Balaton várta a turistákat.

Nem voltak túlzsúfoltak a szabadstrandok szombaton Siófokon és még parkolóhelyet is lehetett találni. Pénteken sok helyen esett az eső, lehet, hogy ez tántorította el a fürdőzőket, de az is elképzelhető, hogy a legtöbb magyar család augusztus 20. környékére tartalékolta szabadságát, és ezt a hétvégét inkább kihagyta.

Pedig nagyon kellemes idő volt a strandon, néha egy kis szellő enyhített a melegen, a hőmérséklet 25, 26 fok körül alakult szombaton. Az Aranyparton gyönyörű tiszta víz, és nyugodt, laza légkör uralkodott. Amikor nincsenek olyan sokan, sokkal kellemesebb a strandolás is.

Gyönyörű tiszta víz Siófokon, az Aranyparton 2020. augusztus 15-én (Fotó: Krausz Andrea)

Siófokon sokan sétáltak, ezúttal is rengetegen választották a város korzóját, ahol elköltötték az ebédet, vagy ettek egy jó sütit, fagyit.

A Petőfi sétányon ezúttal is sokan korzóztak szombaton, kora délután (Fotó: Krausz Andrea)

 

Az utakon sok volt a kerékpáros, akik szintén kifogták a legkellemesebb nyári napot, hiszen ezúttal nem kánikulában kellett tekerniük az aszfalton.
Siófokon jórészt magyar vendégeket, családosokat lehetett látni, de sok szlovák, cseh rendszámú autó is megjelent az utakon, valamint a sétálók között az idén ritkábban látott német turisták is fel-felbukkantak.

Kerékpáros túrázásra csábított a kellemes idő (Fotó: Krausz Andrea)

 

A meteorológiai előrejelzések szerint a folytatásban zivatar előfordulhat, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Vasárnap 26-30 fokot mérhetünk.

További fotók a nyári Siófokról:

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva