likeBalaton.hu | 2021.08.26. 14:57
Aki felszáll a vonatra, azt kilyuggatom - késsel hadonászott egy férfi a siófoki vonaton
Több emberbe is belekötött egy férfi néhány hete Siófokon, verekedni hívta őket, egy bisztróban ülő társaság asztalára rá is köpött, később a kése is előkerült.

A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő, gyömrői férfival szemben, aki a vád szerint erősen ittas állapotban előbb verekedést akart kiprovokálni, majd egy késsel fenyegetőzött a siófoki vasútállomáson.

A vád szerint a férfi néhány hete részegen belekötött a vasútőrbe a siófoki vasútállomáson, verekedésre provokálta. Miután nem járt sikerrel, a félig teli söröskorsóját földhöz vágta, aztán a mosdóba igyekvő utasokat kezdte inzultálni.
A férfi a garázda magatartásával ezután sem hagyott fel, és egy bisztróban ülő asztaltársaságához lépett, kihívóan levette a pólóját, majd a vendégeket verekedésre hívta ki, és több alkalommal az asztalra köpött.
A vádlott ezután felszállt az egyik szerelvényre, melynek ablakát lehúzva, a ruházatából elővett zsebkéssel fenyegetőzni kezdett és azt kiabálta:

aki felszáll a vonatra, azt kilyuggatom!

Az időközben a helyszínre érkező siófoki rendőrök elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását később az ügyészség indítványára elrendelték.

A zsebkésről készült fotó a rendőrségi lefoglalás során készült.

A Siófoki Járásbíróság a bírósági elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben 1 év 4 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint elrendelte a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is. Az ügyészség az ítélet ellen a hosszabb tartamú szabadságvesztés miatt jelentett be fellebbezést.

Forrás: ugyeszseg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva