likeBalaton.hu | 2023.08.03. 08:00
Auguasztusban megyünk nyaralni, milyen lesz az idő?
A jó hír, hogy a hónap elején hőmérsékleti rekordokat hozó kánikula kissé mérséklődni fog, de még mindig várhatók kellemesen meleg napok. Összegyűjtöttünk néhány ötletet is, hogy az időjárás függvényében hogyan tervezheted a nyaralást.

Augusztus első napjai

Augusztus első napjai a hónap legmelegebb időszakát hozzák, a hét eleji hőmérséklet a 30-33 Celsius fok közötti tartományban mozog, az éjszakai hőmérsékletek pedig 17-20 fok körül alakulnak. Ez az időszak ideális a napozáshoz, úszáshoz és a balatoni szabadidős tevékenységekhez. Ebben a hőségben a legjobb, ha már reggel korán elindulunk a strandra, hogy élvezhessük a kellemes, még nem túl meleg órákat.

Fotó: Krausz Andrea

 

Augusztus 5-én és 6-án

Azonban a hét közepétől változik a kép. Augusztus 5-én és 6-án csapadék is várható, és a hőmérséklet is csökkenni fog, a maximum hőmérséklet 24-26 fokra csökken, míg az éjszakai hőmérséklet 17-20 fok körül marad. Ezen a hétvégén a kerékpározás, kirándulás, vagy a környék megismerése ideális program lehet. Ha az időjárás mégis esős lesz, a Balaton környékén számos beltéri programot találhatunk: múzeumok, gasztronómia, borászatok és wellness központok várják a látogatókat.

 

Augusztus 7-étől

 

A hőmérséklet augusztus 7-étől kezdődően ismét fokozatosan emelkedik, elérve a 27-30 fokos tartományt, az éjszakai hőmérsékletek pedig 15-19 fok között alakulnak. Ez az időszak ismét ideális a strandolásra és a vízi sportokra, mint a vitorlázás, szörfözés vagy SUP-ozás.

A sup jó móka
© Knap Zoltán

 

Augusztus közepén

Augusztus közepén, a 10. és a 21. között a nappali hőmérséklet 27-30 fok körül alakul, éjszaka pedig 17-19 fok várható. Az esték ekkor már elég hűvösek lehetnek, így érdemes felkészülni egy kis esti sétára a parton, vagy egy jó borozgatásra a helyi borászatokban.

Augusztus végén

Augusztus végén ismét emelkedik a hőmérséklet, a nappali maximumok elérhetik a 31 fokot, míg az éjszakai minimumok 17-19 fok között mozognak. Ekkor még egyszer érdemes kihasználni a strandolás örömeit, mielőtt befejeződik a nyári szezon.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva