likeBalaton.hu | 2022.05.08. 16:00
Az Everness fesztiválon meditatív zene, pszichedelikus tánc és neves írók is várnak
Június végén rendezik meg a 2022-es Everness Fesztivált Siófokon.

Június 21. és 27. között rendezik meg a 8. Everness fesztivált Siófokon. Az életmód- és önismereti fesztiválon mozgás- és zenei programok, workshopok, előadások várják az érdeklődőket. Mintegy háromszáz előadó osztja meg tapasztalatait az önismeret iránt fogékony résztvevőkkel a fesztivál tizenhét helyszínén.

– Idén először nyílik meg a látogatók előtt a szakrális falu. Itt a törzsi kultúrákkal ismerkedhetnek meg a vendégek, lesz tűz körül éneklés, zenélés, tánc, valamint a szauna egy ősi változatát, a csergát is megismerhetik az érdeklődők – mondta Klein Csaba főszervező, akivel itt olvasható egy hosszabb interjú.

A zenei programok idén három helyszínen zajlanak

A világzenei színpadon fellép a Tribali, a Hang Masssive, a Napfonat, Palya Bea és az EarthJam. Nessi Gomes két Odüsszeia ének workshopot is tart.

 

Meditatív zenében hangfürdőzhet az Everness-látogató

A meditatív zene kedvelői hangfürdőzhetnek Karacs Ildivel, hangutazásra indulhatnak a DreamCorner42, valamint mantrákat énekelhetnek Karma Pema Dorje és Ölvedi Gábor vezetésével. A Pangani multiszenzoros zenei rituáléval készül, Pável Norbi hangutazást tart. A Versum zenei műhelyében többször is feltűnik az Ecstatic Dance formációja, lesz Életfa-mantrakoncert, zenél a Gaia Tree és a Colibri Volandor.

Fotó: Everness Fesztivál hivatalos

 

A Békés Harcos útja írója is érkezik a fesztiválra

Az Evernessia nagyszínpadon áll közönség elé Dan Millman, A Békés Harcos útja című könyv írója.

Denise Linn amerikai író, coach előadása az észak-amerikai indiánok spirituális életébe enged betekintést. Buda László a mindennapokat megnehezítő elakadásokból segít majd továbblépni, Steiner Kristóf a vegán életmódról tart előadást. A kiút befelé vezet címmel az érdeklődők meghallgathatják Szabó Péter gondolatait, Kiss Balázs Kunó a félelemről, Gánti Bence a világbékéről beszél majd. A tibeti jógik különleges világába kalauzol Chumba Lama, Dora Gyula tanácsadó pedig a sikeres nők titkát igyekszik feltárni.

 

Hawaii táncok és táncmeditáció Siófokon

A tánc szerelmeseit Keck Mária flamenco-kurzussal várja, Natkai Ágnes pedig hawaii hula táncokat tanít. Az önismereti táncos műfajok képviseletében érkezik Thaiföldről a Dance Mandala, amely egy szabad mozgáson alapuló táncmeditáció és fellép Fejér Péter is. Idén is lesz Nia, valamint egy olyan mozgásformát is megismerhetnek a fesztiválozók, amely a nőies mozdulatokat, a lágyságban rejlő erőt hozza közel az érdeklődőkhöz, ez a Heels.

 

Többféle jógát is ki lehet majd próbálni

Ezen kívül a jóga különféle válfajait is kipróbálhatják a mozogni vágyók, az intimitás faluban pedig többek között a szexualitáshoz, intimitáshoz kapcsolódó párkapcsolati, lelki problémákra kereshetnek választ szakemberek segítségével.

Fotó: Everness Fesztivál hivatalos

 

Gyerekelőadások és kultúra színpad az idei év újdonsága

A fesztivál újdonsága lesz a kultúra színpad, ahol délelőttönként gyerekelőadásokkal, Pöttyös Panni és Kockás Peti történeteiből rendezett felolvasásokkal, bábszínházzal várják majd a legkisebbeket, míg a későbbi órákban stand-up estek, beszélgetések várják a nézőket. A szülők sátra a felnőtteket, míg a gyermekfalu a kicsiket várja programjaival. A fesztiválra tizennégy éves kor alatt ingyenes a belépés.

 

Még több interjút olvashatsz a nagy balatoni fesztivál szervezőjével itt. STRAND, Sound, Veszprémi Utcazene, Jazzpiknik, B my lake, Rockbalaton? Mindegyik titkait megmutajuk.

Nyitókép: Everness fesztivál hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva