Szaniszló Hajnalka | 2021.05.12. 19:32
Az oltás a fesztiválok kulcsa - megszólalnak a zenészek és a szervezők! RIPORTFILM
A koncertező zenészek szeretnének minél előbb biztonságosan színpadra állni, a szervezők pedig készen állnak arra, hogy zöld jelzés esetén elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez azonban elengedhetetlen a mostaninál nagyobb átoltottság.

Riportfilm a popkultúra szereplőivel

Ismert zenészek, valamint koncert- és fesztiválszervezők részvételével készült az a húszperces riportfilm, amelyet május 12-én este 7-kor a YouTube-on mutattak be. A „Hadd lássuk a kezeket” című film szereplői a pandémia eddigi időszakáról mesélik el személyes élményeiket. A koncertező zenészek szeretnének minél előbb biztonságosan színpadra állni, a szervezők pedig készen állnak arra, hogy zöld jelzés esetén elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez azonban elengedhetetlen a mostaninál nagyobb átoltottság. Ez szolgált a film apropójául.

– Azzal a céllal hívtuk össze az ország számos pontján tevékeny szervezőket és a legismertebb művészek közül sokakat, hogy saját szavaikkal mondják el, mit gondolnak az oltás jelentőségéről. Mindenki azt várja, hogy végre biztonságban legyünk és ugyancsak biztonságosan elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a jelenleginél is többen oltassák be magukat

– mondta Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a film rendezője.

– Arra kérlek benneteket, hogy kövessék tettek a szavakat és regisztráljatok az oltásra

– mondta Muraközy Péter, a STRAND Fesztivál, a Balaton Sound és többek között a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezője.

Oltásra biztatnak a rendezvények érdekében

A filmben szereplő művészeket milliók követik, a klubok, fesztiválok közönsége is több százeresre tehető. A zenészek és a háttéremberek ezekkel a riportokkal példát szeretnének mutatni a rajongóknak, a vendégeknek. Abban ugyanis mind egyetértenek, hogy jelenleg az oltás jelenti az egyetlen megoldást. A produkciót jegyző VOLT Produkció nem titkoltan azzal a céllal indította el az akciót, hogy a koncertekre járó közönséget az oltás fontosságáról győzze meg. A szereplők és a film készítői fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy számukra az oltás nem politikai kérdés, a megszólalásokért pedig senki nem kért és nem is fogadott el fizetséget.

– Tavaly talán hét koncertünk volt összesen és mikor színpadon álltunk, a könnyeimmel küszködtem. És biztosan idén is így lesz

– mondta Diaz, a Wellhello tagja.

– Ezért kértünk fel a példaképeket, olyanokat, akiket sok millióan követnek. A riportok készítése közben azt éreztük, ritka és fontos pillanat, hogy a hazai könnyűzene e meghatározó szereplői egyszerre mesélnek az érzéseikről, élményeikről, főként egy olyan ügy, a pandémia kapcsán, amely mindenkit súlyosan érintett. Ezért gondoltuk úgy, hogy ezekből a beszélgetésekből egy riportfilm is kerekedhet, amelyet akár most, akár évek múlva fontos korlenyomatként is érdekes lesz megnézni – folytatta a Balaton Sound, a STRAND Fesztivál, a B my Lake és még számos nagy hazai rendezény főszervezője, Lobenwein Norbert.

A riportokban a művészek és szervezők őszintén mesélnek arról, hogy milyen volt számukra az elmúlt időszak és mit várnak az első koncertektől.

– Ha ezen múlik, hogy újra koncertezhessünk, akkor arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát

– hangsúlyozta Felcser Máté, a Punnany Massif tagja.

– Az otthon után a második legfontosabb hely egy zenész életében a színpad

– mondta a filmben Majka.

– Mi nem oltásellenesek vagy oltáspártiak vagyunk, hanem koncertpártiak, ezért beoltatjuk magunkat

– tette hozzá Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa.

 

A videó itt visszanézhető:

 

Szereplők:

Andro, ByeAlex, Cloud 9+, Csiszár Virág, Kádár Tamás – Sziget, Egyedi Péter – Fishing on Orfű, Filutás Anna – Telekom VOLT Fesztivál, Follow the Flow, Fülöp Zoltán – Fesztiválszervező – Sziget, VOLT Produkció, Gallai Gergő – Pécsi Est Café, Pécsi Nyári Színház, Hankó Vanda – Helynekem, Miskolc, Ifi-Valde Orsolya – Paloznaki Jazzpiknik, Vitáris Iván – Ivan & The Parazol, Kama – Mary Popkids, Kolonics Erika – Szegedi Ifjúsági Napok, Lalatka Olga – B my Lake, Lobenwein Norbert- Fesztiválszervező – Sziget, VOLT Produkció, Lotfi Begi, Majka, Manuel, Marsalkó Dávid – Halott Pénz, MC Columbo – Brains, Irie Maffia, Metzker Viki, Muraközy Péter – Veszprémi Utcazene Fesztivál, Expresszó, Oszkó-Jakab Natália – Művészetek Völgye, Pálffy András – Budapest Park, Pamkutya, Pócsi István, Kendesi Csilla – Barba Negra, Punnany Massif, QQ, Horváth Gabi – Hangár Music Garden, Búgócsiga Akusztik Garden, Sopron, Rúzsa Magdi, Süli András – Campus Fesztivál, Szasza – Akvárium Klub, Szovják Bea, Tankcsapda, Wellhello

 

Nyitókép: Strand Fesztivál hivatalos sajtófotó

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva