likeBalaton.hu | 2023.06.04. 10:00
Balatoni csillagjegy-útikalauz
Kalandvágyó vagy, és szeretsz új dolgokat kipróbálni? Akkor ez a cikk neked szól! Egyedi, személyre szabott ötletekkel szolgálunk a Balaton környékén, minden csillagjegy számára. Legyél te a nyár csillaga a Balatonnál!

Nyár, napsütés, Balaton – hangzik jól, ugye? De vajon hol töltsd a nyári napokat a Balatonnál a legnagyobb élvezettel? Találd meg a legjobb választást a személyre szabott, csillagjegyed szerinti ajánlásunkkal! Bármilyen vagy: felfedező, wellness-szerelmese, történelemrajongó, gasztronómiai ínyenc vagy természeti csodák megszállottja, biztosan találsz olyan helyet a Balatonnál, ahol igazán jól érezheted magad. Készülj fel és élvezd a nyarat a Balaton partján a csillagjegyednek megfelelően!

Kos

A kos olyan utazásra vágyik, amely kihívásokkal teli, felfedi előtte saját erősségeit, ugyanakkor békét és nyugalmat is hoz.
Képzelj el egy lenyűgöző túrát a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, ahol fenséges zöld erdők, elbűvölő völgyek várnak, és különleges túraútvonalakon keresztül vezet az út. Ez nem a lustálkodásra vágyóknak való, de a balatoni kilátás mindenért kárpótol. Utána pedig csobbants egyet a hűsítő tóban!

Bika

A bika azt akarja, hogy elkényeztessék, és olyan dolgok vegyék körül, amelyek érzékien elvarázsolják. Ehhez a bikának olyan tapasztalatra van szüksége, amely segít kirángatni az önelégültségből, ösztönözni az önmegvalósításra és önfelfedezésre.
Mi lenne jobb, mint egy wellness hétvége Hévízen? A tó magával ragadó természetes szépsége, a meleg víz és a helyi gyógykezelések mind hozzájárulnak a feltöltődéshez. Itt valóban a természettel találkozhatsz, ami a bikák számára fontos.

Ikrek

Az ikrek sokoldalúságot akarnak. Olyan nyaralásra vágynak, ahol sokféle dolgot tapasztalhatnak meg minden nap, és folyamatosan tanulhatnak.
Mi lenne, ha egy napot a Tihanyi Apátságban töltenél, ahol bepillantást nyerhetsz a magyar történelembe és kultúrába, majd utána elmerülnél a helyi gasztronómiában és megkóstolnál egy isteni halászlét vagy a híres levendulás süteményeket? Ez a hely tökéletesen alkalmas arra, hogy az ikrek kielégítse a kíváncsiságát.

Rák

Rákként intuitív, érzelmes és családcentrikus vagy. Szereted a biztonságot és a kényelmet.
Balatonfüred, az ország egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, ideális választás a rák számára. Élvezd a város pezsgő életét, sétálj a Tagore sétányon, majd látogass el a Jókai Mór Emlékházba. A nap végén pihenj meg a Anna Grand Hotelben, amelynek wellness részlege kiválóan alkalmas a kikapcsolódásra.

Oroszlán

Az oroszlánok büszkék, bátrak és nagyon barátságosak. Szeretnek a középpontban lenni, és élvezik az élet nagyobb dolgait.
Egy igazi oroszlán számára Balatonfüred, a Balaton „fővárosa”, az ideális választás. Luxus szállást foglalhat a Hotel Silverine Lake Resortban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. Ne hagyja ki a borfesztivált, és sétáljon végig a híres Tagore-sétányon.

Szűz

A szüzek nagyon részletesek, rendszeretők és praktikusak. Szeretnek tervezni és szervezni, fontos számukra a kényelem.
A Balaton északi partján, Tihanyban található a szűz tökéletes menedéke. A Tihanyi Levendula Vendégház az, amit a szüzek imádnak: tiszta, kényelmes és rendkívül gondozott. Ne felejtsd el megnézni a tihanyi apátságot és a levendulaföldeket.

Mérleg

A mérlegek igényesek, kedvelik az esztétikát és a harmóniát. Kedvelik a társaságot, a barátokat és az új emberekkel ismerkedést.
A zalai vidék gyöngyszeme, Keszthely az ideális választás a mérlegek számára. A Hotel Villa Natura Keszthely egy modern, mégis otthonos szálláshely, mely közel van a Festetics kastélyhoz és a Balatonhoz. Könnyen elérhető a híres Hévízi-tó is, ahol egy relaxáló fürdőzés után új barátokat is szerezhet.

Skorpió

Skorpióként a mélységeket keresed, az intenzív és transzcendens élményeket. Egy kis rejtély, dráma és izgalom sosem árt.
Badacsony, a Balaton északi partjának különleges helye tökéletes a skorpió személyiségéhez. A borászatok között barangolva titkos ösvényeket fedezhetsz fel, majd élvezheted a naplementét a Kisfaludy-kilátóból. Próbálj ki egy borozós jógát a Borbarátok Badacsonyi Pincéjénél, hogy még mélyebben kapcsolódj a természettel.

Nyilas

Nyilasként a szabadság, a felfedezés és a filozófiai elmélkedés húzza a szíved. Izgatnak az új kihívások és szereted kitágítani a látókörödet.
Próbáld ki a balatonfüredi Anna Grand Hotel wellness részlegét, ahol relaxálhatsz a szaunában vagy a medencében, majd kalandozz el a balatoni biciklikörön, ami hosszan kanyarog a tóparton. Ne feledkezz meg a Jókai-kilátóról sem, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Balatonra.

Bak

A bakok céltudatosak, szorgalmasak és hagyománytisztelők. Szeretnek dolgozni és terveket szőni a jövőre nézve.
Vonyarcvashegy egy csendes kis falu, amely tökéletes a bak számára. Szállj meg a Helikon Taverna Vendégházban, ahol kiélvezheted a vidéki életet. Tervezd meg a kirándulásodat a Kápolna-hegyre, ahol a Szent Mihály kápolna és a látványos kilátópont vár.

Vízöntő

Vízöntőként innovatív, kreatív és szabadságkedvelő vagy. Mindig keresed az új lehetőségeket és szereted az izgalmas kalandokat.
Siófok, a Balaton „fővárosa” tökéletes a vízöntő számára. Légy részese a nyüzsgő éjszakai életnek, vagy fedezd fel a város különleges oldalát egy SUP túrával a Balatonon. Szállj meg a modern dizájnnal rendelkező Yacht Club Hotelben, ahonnan könnyen elérhetőek a város nevezetességei.

Halak

Halakként művészi, érzékeny és álmodozó vagy. Könnyen kapcsolódsz a természettel és az univerzális energiákkal.
Tihany, a Balaton gyöngyszeme vár rád. A híres levendulamezők, az Apátság és a hangulatos kis utcák a legtökéletesebb háttér a halaknak. Egy látogatás a Belső-tóhoz csodálatos meditatív sétát biztosít. Próbálj ki egy levendula fagylaltot a Levendula Ház Fagyizójában és szállj meg a Tihanyi Bencés Apátság szállodájában.

 



Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva