likeBalaton.hu | 2023.12.11. 09:00
Balatoni időjárás a december 11-i héten

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

Balatoni időjárás a december 11-i héten

Hétfő

Marad a borongós, párás idő. Reggel sokfelé képződik sűrű köd, mely akár egész nap kitarthat. Szórványosan lehet eső, szitálás, ködszitálás. +4, +5 fok köré enyhül az idő. A déli szél megélénkül.

Kedd

Erősen felhős időre számíthatunk. Elszórtan fordul elő eső, szitálás. Ismét lehetnek ködös tájak. A délnyugati szél élénk marad. +4 és +9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda

Túlnyomóan borult lesz az ég, és párás lesz a levegő. Országos, kiadós eső várható. +7 fok körüli enyheség lesz. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél.

Csütörtök

Hajnalig, reggelig még lehet eső, majd a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. +9 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek

Intenzív havazásra számíthatunk, a hőmérsékleti értékek némiképp enyhülnek. Hajnalban +1, napközben +4 fok körül alakulnak a maxiumok.

Szombat és vasárnap

Fagyos téli hétvége várható, csapadék nélkül. A hajnali hőmérséklet -2, napközben pedig +4 fok körül várható. A nap kisüthet, de a száraz téli napok dermesztő hideget hoznak.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Tél Keszthelyen 2023 decemberében
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva