likeBalaton.hu | 2023.12.04. 09:00
Balatoni időjárás a december 4-i héten

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

Balatoni időjárás a december 4-i héten

Hétfő

A nap elsőben napsütéses idő lesz, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estétől néhol hószállingózás előfordulhat. Reggel -6, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Az erősen felhős, vagy borult égből északon, északkeleten hószállingózás, ónos eső, máshol szitálás, gyenge eső fordul elő. Élénk lesz a délkeleti szél. +3 fok köré enyhül az idő.

Szerda

Borongós időre van kilátás. Északon havazás, havas eső, délen eső valószínű. 0 és +6 fok között változik a hőmérséklet, északon lesz a hidegebb.

Csütörtök

Erősen felhős, párás, néhol egész nap ködös idő ígérkezik. Reggel -2, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Péntek

Erősen felhős és csapadékos lesz az idő, a legalacsonyabb hőmérséklet 1, a legmagasabb 4 fok körül alakul.

Szombat és vasárnap

Mindkét nap a legalacsonyabb hőmérséklet 1, a legmagasabb 4 fok körül alakul, de a hőérzet a szél miatt ennél alacsonyabb lehet. Csapadékra vasárnap kell számítani eső formájában.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva