likeBalaton.hu | 2023.06.19. 09:00
Balatoni időjárás a június 19-i héten
A balatoni időjárás részletei a június 19-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

 

 

Balatoni időjárás a június 19-i héten

Hétfő

Igazi strandidőre számíthatunk sok napsütéssel. A néha megnövekvő gomolyokból esetleg az Alpokalján fordulhat elő zápor,vagy zivatar. 27 és 34 fok közé erősödik a nappali felmelegedés, délen már hőség lesz.

Kedd

Fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést. Zápor, zivatar elszórtan fordulhat elő. Országszerte 30 fok körüli kánikula valószínű. A délnyugati szél megélénkülhet.

Szerda

Estig túlnyomóan napos, majd gomolyfelhős időre van kilátás. Estétől elszórtan alakulhat ki zivatar, akár jégesővel. Fokozódik a hőség: délen már 34-36 fokos meleg várható.

Csütörtök

Folytatódik a meleg nyári idő többórás napsütéssel, és gyakran megnövekvő gomolyokkal. Zápor, zivatar előfordulhat. A maximum-hőmérséklet 30 fok körül alakulhat.

Péntek

Folytatódik a meleg nyári idő többórás napsütéssel, és gyakran megnövekvő gomolyokkal. Zápor, zivatar előfordulhat. A maximum-hőmérséklet 30 fok körül alakulhat.

Szombat

Reggel 18, napközben zavartalan napsütés és 28-29 fokos hőmérséklet, igazi strandidő várható.

Vasárnap

Reggel 18, napközben28-29 fokos hőmérséklet várható, melyet olykor dörgéssel és villámlással is járó csapadék szakíthat meg.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva