Krausz Andrea | 2020.06.14. 17:40
Benépesült a Balaton az első igazi meleg hétvégén
Szombaton 30, vasárnap 29 fokos hőmérséklet, valamint 24 fokos víz várta a fürdőzőket Siófokon. Az iskolai szünidő első hétvégéjén sokan leruccantak a Balatonra, ahol két napra felpezsdült a strandok élete.

Végigjártuk vasárnap kora délután a siófoki Aranypartot, melyet birtokba vettek a fürdőzők. Ahhoz képest, hogy ezen a hétvégén tartották a legtöbb helyen az általános iskolai ballagást, és ilyenkor még nem pattannak azonnal autóba a családok, egész jó élet volt a parton.

Siófok, Aranypart. Már a háttérben látható wakeboard pálya is beindult (Fotó: Krausz Andrea)

Újra beüzemelték a Szabadifürdőn lévő wakeboard pályát, a szeles időben pedig többen szörffel vagy vitorlással mentek ki a vízre.

A fürdőzés veszélyeire (viharjelzés, sekély víz, stb) hívják fel a figyelmet a táblák (Fotó: Krausz Andrea)

 

A fővárosban, valamint a Bakonyban érzékelhető zivatar csak később ért a déli partra, ahol addig is a hullámzó vízben és a hűsítő szellőben pont kellemes volt a levegő. Bár voltak olyan szülők, akik a 24 fokos vízből többször a partra parancsolták a liluló szájú gyerekeket.

Siófok, a Mala Garden előtti öböl. Igazán kellemes a kilátás (Fotó: Krausz Andrea)

 

Üde, zöld területek, rengeteg stég és zsúfoltságmentes, hatalmas szabadstrandok fogadják Siófokon a fürdőzőket, a város három fizető plázsán kívül összesen 17 kilométernyi parti részen csobbanhatunk teljesen ingyen. A büfékben mindenhol üldögéltek, igaz, hogy tényleg sokáig lehet gyönyörködni egy jó pohár sör mellett az északról érkező gyönyörű felhőkben, a neonzöldben villogó vízben és a vitorlásokban.

A büfék is sok helyen megteltek az első meleg hétvégén (Fotó: Krausz Andrea)

 

Az északi parton is sokan fürödtek, az Időkép weboldalán fellelhető új webkamera szombaton rögzítette a teltházas csopaki strandot:

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva