Krausz Andrea | 2021.03.13. 22:00
Betartják! Viselik a maszkot a Balatonnál
Nincs tumultus a március 15-i hosszú hétvégén Siófokon, és az emberek többsége viseli a maszkot a Balaton-parton is. A jó időben előkerültek a rollerek és bicajok.

Szombaton napsütéses, kissé szeles idő fogadta a levegőzni vágyókat a siófoki hajóállomáson. Kora délután szinte megtelt a parkoló, sokan a közeli éttermek elviteles kínálatáért álltak sorba, miközben betartották az előírt másfél méteres távolságot.

Előkerültek a motorok, a kerékpárok és a különféle közlekedési eszközök. Sok fiatal pattant freestyle, vagy elektromos rollerre, az egész picik pedig nyuszibiciklivel próbáltak meg utat keresni maguknak. Egy-két kivételtől eltekintve viselték az emberek a maszkot és kerülték a tumultust.

A siófoki mólónál levegőztek sokan
Fotó: Krausz Andrea

 

A Balaton látványa ezúttal is lenyűgöző volt, a szél elűzte a párát, a víz pedig olyan tiszta, hogy szinte az aljáig le lehet látni. A hajózási szezon egyébként Nagyszombaton elindul, a készülődésből annyit érzékelhetünk, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőjében már felsorakoztak a bevetésre kész, felújított vízi járművek, a közforgalmi kikötő partjára pedig kikerültek a narancssárga mentőkarikák.

Kikerültek a mentőkarikák. A háttérben jobbra a Badacsony katamarán újul meg a hajózási szigeten
Fotó: Krausz Andrea

 

Siófok belvárosa csendesnek tűnt szombaton.

A Fő tér környéki élelmiszerüzletekben alig voltak, bőven akadt parkolóhely.

A Víztoronynál a padokon üldögélve élvezték néhányan a napsütést, vagy megnézték a kulturális központ előtti téren felállított szabadtéri fotókiállítást.

A kulturális központ előtt korabeli fotókból nyílt szabadtéri kiállítás
Fotó: Krausz Andrea

 

Vasárnapra egy hidegfront érkezik, így többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet, a Balatonnál a széllökések elérhetik a 35 km/h -t is. A legmagasabb hőmérséklet a tó körül 7-8 fok körül alakul.
Március 15-én, hétfőn szakadozottabb lehet a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 7-8 fokot mérhetünk.

További fotók:

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva