Ezen a hétvégén a Víztorony környékén sátrakban, bódékban kínálják a legízletesebb és legváltozatosabb halfogásokat. Szombaton sokan üldögéltek az őszi napsütésben a Fő téren felállított asztaloknál. Az ínyencek menő papírdobozban harcsacsipszet, vagy burgert kóstoltak, de sokan tették le a voksukat valamilyen sült hal vagy halászlé mellett.
Idén sem maradhatott el az óriásbogrács, amelyben 1200 liter balatoni halászlé készül naponta.
A szakács lépcsőn állva, egy hatalmas kanállal kevergeti, és adagolja finom hallevet. Mint mondta, szombaton 15 órára már elfogyott ezer adag.
Minden esetre látványnak sem volt utolsó a monstre bogrács, úgyhogy az egyik kedvelt szelfipont épp az óriásbogrács körül alakult ki Siófokon.
Bár a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a Balatonra, népszerűsítse a halfogyasztást, a halételek nem csak balatoni módra készültek. Népszerű volt a gyufatésztával kérhető bajai, vagy épp a szegedi halászlé is. Sőt tengeri „herkentyűket” is kóstolhatnak a fesztivál résztvevői, akik között külföldiek is szép számmal megfordulnak.
A hal mellett sorban álltak az emberek a kürtőskalácsért és a rétesért. Számos vendéglátós kínálja három napon át fogásait: még a Sió Pláza éttermei is halas ételekkel csábítanak.
Vasárnap sor kerül a balatoni halat felvonultató szakácsok közötti megmérettetésre. A gasztroárusok legjobb halas ételeit értékeli a szakértő zsűri a Fish Food versenyen. Az előadások és koncertek mellett kézműves vásár, halas gyerekjátékok is várnak az érdeklődőkre.
A színpadon vasárnap este fellép még a Malek Andi Soulistic, a Berki Arthur-Piano Session, és lesz Táncdalfesztivál Party is.
A vasárnapi programról itt lehet olvasni!
További fotók a Halfesztiválról. Katt a képbe!
Nyitókép: Krausz Andrea