Krausz Andrea | 2021.10.17. 10:00
Csábító Halfesztivál – ropogós sülthal és halászlé illata tölti be Siófok utcáit
Újra élettel telt meg Siófok Fő tere. Aranybarnára sült, ropogós keszegek és süllők, bográcsban főtt halászlé, harcsacsipsz, pontytepertő, garnélanyárs, harcsasaslik, halburger és még számos halétel közül választhatunk Siófokon, a Halfesztiválon.

Ezen a hétvégén a Víztorony környékén sátrakban, bódékban kínálják a legízletesebb és legváltozatosabb halfogásokat. Szombaton sokan üldögéltek az őszi napsütésben a Fő téren felállított asztaloknál. Az ínyencek menő papírdobozban harcsacsipszet, vagy burgert kóstoltak, de sokan tették le a voksukat valamilyen sült hal vagy halászlé mellett.

Megtelt Siófok belvárosa
Fotó: Krausz Andrea

Idén sem maradhatott el az óriásbogrács, amelyben 1200 liter balatoni halászlé készül naponta.

A szakács lépcsőn állva, egy hatalmas kanállal kevergeti, és adagolja finom hallevet. Mint mondta, szombaton 15 órára már elfogyott ezer adag.

Minden esetre látványnak sem volt utolsó a monstre bogrács, úgyhogy az egyik kedvelt szelfipont épp az óriásbogrács körül alakult ki Siófokon.

A legjobb fotótéma az óriásbográcsból adagolt halászlé
Fotó: Krausz Andrea

Bár a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a Balatonra, népszerűsítse a halfogyasztást, a halételek nem csak balatoni módra készültek. Népszerű volt a gyufatésztával kérhető bajai, vagy épp a szegedi halászlé is. Sőt tengeri “herkentyűket” is kóstolhatnak a fesztivál résztvevői, akik között külföldiek is szép számmal megfordulnak.

Frissen sült hal a Halfesztiválon
Fotó: Krausz Andrea

A hal mellett sorban álltak az emberek a kürtőskalácsért és a rétesért. Számos vendéglátós kínálja három napon át fogásait: még a Sió Pláza éttermei is halas ételekkel csábítanak.

Vasárnap sor kerül a balatoni halat felvonultató szakácsok közötti megmérettetésre. A gasztroárusok legjobb halas ételeit értékeli a szakértő zsűri a Fish Food versenyen. Az előadások és koncertek mellett kézműves vásár, halas gyerekjátékok is várnak az érdeklődőkre.

A színpadon vasárnap este fellép még a Malek Andi Soulistic, a Berki Arthur-Piano Session, és lesz Táncdalfesztivál Party is.

A vasárnapi programról itt lehet olvasni!

További fotók a Halfesztiválról. Katt a képbe!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva