Sonline.hu | 2023.02.03. 12:00
Elítélték a siófoki benzinkút páncélszekrényét kifosztó tolvajt
6 millió forintot vett ki az egyik siófoki benzinkút nyitva hagyott páncélszekrényéből a részmunkaidőben foglalkoztatott férfi. Most 3 év börtönbüntetésre ítélték.

A Siófoki Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádja alapján a Siófoki Járásbíróság a napokban hirdetett ítéletet a töltőállomás páncélszekrényét kifosztó, büntetett előéletű férfival szemben.

A vád lényege szerint az egyik siófoki benzinkúton részmunkaidőben foglalkoztatott vádlott

2022 márciusában észlelte, hogy az irodában lévő páncélszekrény nyitva van, ezért onnan kivette a kutat üzemeltető cég több mint hat millió forint bevételét.

Fotó: police.hu

A szeméttárolóba rejtette a pénzt

A terhelt az átlátszó nejlon tasakban tartott készpénzt a töltőállomás szeméttárolójába rejtette, azonban a pénz eltűnésének bejelentése után a helyszínre érkező rendőrök megtalálták a jelentős összegű bevételt,

és a benzinkút kamerafelvételei alapján a vádlottat is azonosították.

A Siófoki Járásbíróság a terheltet három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a büntetések tartamának felemelése végett jelentett be fellebbezést, ezért az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: police.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva