likeBalaton.hu | 2021.07.03. 14:52
Ellepték a rendőrök a siófoki Petőfi sétányt
Megtörtént a nyári főszezon első nagyszabású razziája Siófokon. 50 rendőrt vezényeltek ki a bulinegyedként is emlegetett Petőfi sétányra. Alapos munkát végeztek, több mint 600 embert igazoltattak péntek éjszaka.

Még rendőrkutyák is érkeztek a razziára, melyet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a társszervek munkatársai július 2-án 21 órától másnap reggel 6 óráig tartottak.

– A művelet célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, megakadályozása, illetve megszakítása volt – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A Készenléti Rendőrség kutyás járőrei a Mártírok útján Fotó:
Police.hu – hivatalos

 

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök 606 főt igazoltattak,

közülük

  • 5 főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetőleg szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt.
  • 4 esetben büntetőfeljelentést tettek garázdaság miatt.
  • 5 esetben szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli árusítás, tiltott prostitúció, illetve szexuális szolgáltatásra felhívás tilalma miatt.
  • 3 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Az idegenforgalmi szezonban

a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét.

„A rendőrség az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait.
Az egyenruhások a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak, valamint jelenlétükkel erősítik a helyi lakosok és a turisták szubjektív biztonságérzetét” – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nyitókép: Police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva