sonline.hu | 2020.07.18. 18:00
Elrendelték a szesztilalmat a Balaton bulifővárosában!
Siófokon, augusztus elsejétől a közterületeken tilos az alkoholfogyasztás, csak a strandokon, vendéglátóhelyeken lehet inni. Este 10 és reggel 6 között a boltok számára is megtiltották alkoholos italok árusítását.

Átment az alkoholstop a képviselőtestület megszavazta, augusztus 1-től Siófok teljes területén tilos a közterületi alkoholfogyasztás. Az éjjel-nappali üzletek emellett csak akkor lehetnek nyitva este 10 és reggel 6 között, ha ebben az időben nem árulnak alkoholt.

A jövő hónap első napjától már nemcsak a parti sávban tilos az utcai alkoholizálás Siófokon, a tiltás augusztustól a teljes városra kiterjed. Az erről szóló rendeletet csütörtökön fogadták el a siófoki képviselők a polgármester javaslatára. Lengyel Róbert még a hónap elején jelentette be, hogy az egész városra kiterjesztené a közterületi alkoholfogyasztás tilalmát, és azt is megtiltaná, hogy az üzletekben éjszaka alkoholt lehessen vásárolni. A terv pro és kontra egyaránt hullámokat vert, a véleményesek közül azok voltak hangosabbak, akik nem értik a szigorítást a nyári bulifőváros részéről. Az elfogadott rendelet kivételeket is felsorol, így a tiltás nem vonatkozik a strandokra, a vendéglátóhelyek előkertjére és teraszára vagy éppen a kitelepülések területére.

Ugyanígy a városi programok idején, a rendezvény területét sem érinti a szesztilalom, amihez szorosan kötődik egy másik, ugyancsak csütörtökön elfogadott rendelet-módosítás. Ez az éjszaka is nyitva tartó üzleteket korlátozza, legyenek azok Siófok bármely pontján. A boltok ezután csak akkor lehetnek nyitva éjjel, ha este 10 és reggel 6 között nem árulnak palackozott szeszesitalt, és erre a vásárlóikat is figyelmeztetik. Ez a rendelet sem érinti a büféket, a szórakozóhelyeket vagy épp a rendezvényeket.

A képviselők a csütörtöki ülésen elfogadták azt is, hogy a Petőfi sétány péntektől augusztus 30-ig ismét rendezvényterületként működjön, ami együtt jár azzal, hogy a hétvégétől újra lesznek beeresztő pontok biztonsági őrökkel.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva