likeBalaton.hu | 2023.12.26. 12:00
Év eleji tudnivalók a horgászjegyváltás kapcsán
Meddig érvényesek az idei horgászjegyek? Mikortól és milyen áron válthatóak a jövő évi okmányok? Hol válthatsz engedélyt az ünnepek alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapsz most választ!

A kemény telek elmaradásából kifolyólag egyre több horgász tervez hódolni szenvedélyének a karácsonyi-újévi szabadság alatt. Ez az időszak elsősorban a „téli keszeg” horgászata miatt csábít sok horgászt a kikötőkbe, de az enyhébb napokon ponty, éjszakánként pedig süllő is fogható mólókról. A horgászok érdeklődéséből kifolyólag pedig megszaporodnak a kérdések is az évváltással összefüggésben.

Az egyik legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek!

Ahogy a korábbi évek gyakorlatából már megszokhattad: a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban.

A 2024. évre érvényes balatoni éves jegyek értékesítését a tervek szerint 2024. január 10-én kezdi meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Nagyon fontos, hogy 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik! Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1-jét követően.

Az értékesítési helyek megtalálhatók az alábbi térképes adatbázisban. Az év eleji nyitva tartásról érdemes előzetesen telefonon érdeklődni!

https://adatbazis.balatonihal.hu/

Online területi jegy vásárlás a www.horgaszjegy.hu oldalon érhető el, amely a MOHOSZ tájékoztatása szerint az ünnepek alatt is zökkenőmentesen fog üzemelni!

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28. Kérik, hogy a naplókat összesítve, kitöltve add le azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltottad, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogod.

A Balaton Halgazdálkodási Nonprofit Zrt nem horgász egyesület, így kérik, hogy ne nekik add le a fogási naplódat!

A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében fogják közzé tenni, ugyanis az időközben megjelenő új jogszabályokkal szeretnék összhangba hozni a szövegét, de lényeges változtatást nem terveznek a Balaton Halgazdálkodási Nonprofit Zrt munkatársai.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonihal.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva