Krausz Andrea | 2022.12.31. 08:00
Év végén is csodaszép a Balaton
A siófoki móló környékén rengeteg hattyú, réce és sirály csoportosult egy helyen. Mint minden esetben, most is a kövekhez úszva várták az emberek által odadobott falatokat. Mit várták! Szinte követelték.

Meglepően enyhe időjárás jósolnak a szakemberek szilveszterre és az új év első napjaira. A koponyeg.hu szerint a déli parton nappal 12-13 fokra számíthatunk.

Ha kisüt a nap, szinte tavasz van

Pénteken délutánra felszállt a köd, és amint kisütött a nap, szinte azonnal megtelt a hajóállomás melletti parkoló. Sorra érkeztek a babakocsit tologató családok.

De német, olasz és ukrán nyelven beszélő társaságokkal is lehetett találkozni.

A nyáron felújított Rózsakert előtti partszakaszon sokan sütkéreztek a késő délutáni napsütésben. Nem volt szükség sem kesztyűre, sem sapkára. Szinte tavaszias hangulat uralkodott a vízparton. A víz átlátszóan tiszta, az elmúlt húsz napban 6 centiméternyit emelkedett a tó vízállása. December 30-án 80 centiméter volt az átlagos vízszint.

December 30-án ilyen tiszta a Balaton
Fotó: Krausz Andrea

Madáretetés

A siófoki móló környékén rengeteg hattyú, réce és sirály csoportosult egy helyen. Mint minden esetben, most is a kövekhez úszva várták az emberek által odadobott falatokat. Mit várták! Szinte követelték.

Jó volt látni, hogy a családok sorban álltak a móló bejáratánál felállított vízimadáreleség-automatánál.

Itt 100 forint bedobásával a szárnyasoknak megfelelő élelemhez lehet jutni. Úgy tűnik, hogy egyre többen tudják, hogy az élesztőt tartalmazó ételeket a madarak nem tudják jól megemészteni. A kenyértől, zsemlétől, kalácsmaradéktól károsodik a májuk.

A siófoki kikötőben a madáretetés a fő program
Fotó: Krausz Andrea

Nyitva tartó vendéglátóhelyek

A parton és a belvárosban is számos vendéglátóhely várja a vendégeket Siófokon. A Szállás.hu adatai szerint szilveszter éjjelére az előző évinél 60 százalékkal többen foglaltak szállást idén december 29-éig az országban.

A TOP 10 belföldi úti cél között Siófok is megtalálható.

A vendégek jórészt apartmanokban és hotelekben töltik az év végi napokat.

Szilveszteri Party-val várnak mindenkit a pláza előtti téren Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

Szilveszteri hangulat Siófokon

A két ünnep között esténként élő szabadtéri koncertekkel hangolt a város. A Víztorony tövében egy színpad, valamint vendéglátó bódék várják most is a vendégeket. December 31-én ingyenes Szilveszteri Party-t rendeznek, ahol a többi között fellép az Apostol együttes.

Tűzijáték helyett fényfestés lesz a Fő téren, éjszaka pedig utcabállal köszöntik az Újévet.

További fotókért katt a képbe!

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva