2020.02.15. 10:00
Ezernyi programmal és élménnyel vár Siófok 2020-ban
2020 is eseményekkel, izgalommal és élményekkel teli lesz Siófokon. Idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti.

A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását Siófokon, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

A Balaton legnépszerűbb strandja, a Plázs (Fotó: Krausz Andrea)

 

A tavalyi évben a Balaton sportfővárosává nyilvánított Siófok 2020-ban sem okoz majd csalódást az aktív élmények szerelmeseinek. Számos futóknak, kerékpárosoknak szóló verseny vagy túra indul idén is, akár amatőr, akár profi sportolók számára. A mozogni vágyók ismét részt vehetnek a mókás hangulatban rendezett kisebb futóversenyeken, például a húsvéti Nyúlfutamon, de márciusban szupermaraton is indul Siófokról, majd nyáron ismét eljön a Tour de Pelso kerékpárverseny és túra is, majd a Nemzeti Regattán az ország több települése méretteti meg magát vitorlázásban és sárkányhajózásban Siófok kikötőjénél. Természetesen a sportélményeknek itt nincs vége, hiszen a város és környéke kiváló lehetőséget nyújt kajak-kenuzásra, SUP-ozásra, jógára, kerékpártúrákra vagy akár csak a hangulatos hajnali kocogásokra a mólón.

Települések vitorlásversenye, a Nemzeti Regatta (Fotó: Krausz Andrea)

 

Idén sem telhet el egy hónap sem rendezvények, programok és koncertek nélkül. A nagy városi rendezvényeken a napközbeni, kicsiknek és nagyoknak szóló programok mellett mindig találunk valami finomságot is, a vásárfiáról pedig a kézművesek gondoskodnak. Minden rendezvényen érdemes figyelni az ingyenes koncertprogramokra is, hiszen 2020-ban is jobbnál jobb zenészek érkeznek Siófokra.
Márciusban Gasztro Mustra és Kézműves vásár várja az érdeklődőket a Hajóállomáson, áprilisban pedig Húsvéti Nyuladalom a Víztoronynál. Májusban megünneplik a Gyermeknapot, majd elindítják a nyári szezont a Pünkösdi Szezonnyitóval és ezzel együtt a PLÁZS koncertszezonját is.

Pünkösdkor indul a buli a Plázson (Fotó: Siófok Plázs hivatalos sajtófotó)

 

Június végétől augusztus végéig szinte minden napra jut egy-egy izgalmas kulturális szabadtéri program a belvárosban, a Hajóállomáson, vagy a Jókai parkban: operett, gyermekszínház, néptánc, koncertek, orgonahangverseny, és persze a város szabadtéri színpadja, a SzínPart zenei és színházi előadásai.
Augusztusban a Nyári Piknik és Fröccs Fesztivál, majd a Bor és Kenyér Ünnepe színesíti a hétköznapokat, aztán elérkeznek az őszi gasztrofesztiválok. A Sör és Csülök Fesztivállal marasztaljuk a szeptemberi napsütést, októberben a halaké, novemberben pedig a libáé a főszerep a Halfesztiválon és a Libadalmon.

A gyerekekre is gondolnak a Libadalmon (Fotó: Krausz Andrea)

 

Október végén a világhírű zeneszerző szülővárosaként Siófok ismét megrendezi a Kálmán Imre Emléknapokat is. A téli szezont a Városnap és a Jégkikötő korcsolyapályája köszönti, majd ünnepi hangulatban várhatjuk a karácsonyt az Aranycsengő Adventi Vásáron. Az évbúcsúztatásra is érdemes Siófokot választani, hiszen ezúttal sem marad el az Évzáró Puncs Party és a Szilveszteri Party sem.

Az említett rendezvények mellett több kisebb program is színesíti az évben Siófok kínálatát. A sportesemények, a kézműves vásárok, kutyasétáltatások, Halloween és Mikulás hajók, kiállítások, előadások és más egyesületi programok mind gazdagabbá teszik a várost 2020-ban is.

Őszi rendezvények Siófokon

EGY HÉT MÚLVA SÖR ÉS CSÜLÖK FESZTIVÁLIdén már rengeteg szuper rendezvényennyel kedveskedett nekünk Siófok, szeptember 13-tól pedig egy új gasztrofesztivállal vár, ahol rengeteg családi és gasztroélményben lehet része mindenkinek, aki kilátogat a siófoki Fő térre!Ti ott lesztek? 😉

Közzétette: Hello Siófok – 2019. szeptember 6., péntek

Forrás: hellosiofok.hu

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva