Ha diétázol, joggal hiányolhatod az étlapodról a jól megszokott magyar finomságot a lángost. Létezik azonban egy egyszerű megoldás: a felhőlángos titkaiba avatunk be.
A nyár egyik csúcskedvence a lángos. Nincs olyan, aki ne szeretné, de sajnos nem mindenki eheti: a lisztből, élesztővel készült, majd bő, forró olajban kisütött kelt tészta nem kifejezetten diétás fogás. Ugyanakkor, ha megkívánod, nem kell lemondanod róla. Ehettünk már felhőmuffint, kenyeret és felhőpalacsintát, most viszont megmutatjuk, hogyan készítheted el liszt és élesztő nélküli felhőlángost. Akár a fogyókúrázók étrendjébe is beleférhet – főleg a keto diétát követők olvassák majd boldogan a felhőlángos hozzávalóinak listáját.
Felhőlángos hozzávalók
3 db tojás
10 dkg zsírszegény túró
só
1 csomag sütőpor
A felhőlángos elkészítése
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd el a túróval és egy csipetnyi sóval. A fehérjét verd habbá, óvatosan keverd hozzá a sütőport, majd forgasd össze a tojásos-túrós masszával. A masszából 1-2 evőkanálnyi adagokat rakj, egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig süsd. Tejföllel és sajttal, fokhagymával bedörzsölve kínálhatod.
:
Forrás: dietaesfitnesz.hu
Nyitókép: dietaesfitnesz.hu