likeBalaton.hu | 2022.01.22. 06:00
Fiatalokat és egy idős férfit is megvertek és kiraboltak Siófokon
Két érdi nő és két érdi férfi 2021 augusztusában Siófokon szórakozott, majd éjszaka a város főterén fiatalokat vertek meg. Később pedig egy idős férfit tepertek a földre, és elvették 100 ezer forintját. A közterületi kamera buktatta le őket.

A Siófoki Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott rablás, kifosztás és csoportos garázdaság miatt két érdi nő és két érdi férfi ellen. Az egyik éjszaka a város főterén belekötöttek két fiatalba, akiket előzetes szóváltást követően ütöttek-vertek, rúgtak,

a náluk lévő rollert és kerékpárt is hozzájuk vágták, valamint egyiküktől még a pénztárcáját is elvették

– tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A sértetteknek a bántalmazás során – csupán a szerencsének köszönhetően – könnyű sérülése keletkezett.

Az agresszorok dolguk végeztével tovább álltak, de nem tértek nyugovóra, hanem hajnalban az egyik sétányon megtámadtak egy arrafelé sétáló idős férfit, akit a földre löktek, és erőszakkal

elvették tőle a táskáját, a benne lévő iratokkal és több mint százezer forint készpénzzel együtt.

Több mint 100 ezer forint volt a táskában
Fotó: Police.hu

 

Az értékeit védeni próbáló sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Még egymással is összeverekedtek

A rendőrök a közterületi kamerafelvételek segítségével rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra állítottak elő. A adatgyűjtés során arra is fény derült, hogy

a két nő előző nap délután már elkövetett egy garázdaságot, amikor az egyik belvárosi parkban folytatott vita hevében összeverekedtek egymással.

A nyomozók a 28 éves B. Juditot rablás, kifosztás, csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének, a 21 éves M. Istvánt és a 20 éves M. Enikőt rablás, csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének, a 28 éves G. Zsoltot pedig csoportos garázdaság bűntett és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették őket. Az elkövetők vallomásukban elismerték a bűncselekmények elkövetését.

A vizsgálók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat a letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szembeni vádemelési javaslattal küldték meg a Siófoki Járási Ügyészség részére.

Nyitókép: Illusztráció/Police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva