likeBalaton.hu | 2021.01.13. 14:00
Filmbe illő módon lopott széfeket két férfi egy siófoki hotelből
A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett minősített lopás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik pénzt loptak egy szállodából. Emellett siófoki hotel munkáltatói igazolásaival vettek fel áruhitelt műszaki cikkekre, amelyeket eladtak.

Az egyik vádlott egy siófoki hotelben dolgozott alkalmi munkavállalóként, amikor elhatározta, hogy a munkáltatója nevében kiállított valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokkal áruhitelt igényel egy elektronikai üzletben – írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A 22 éves férfi 2019 őszétől a valósnál magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló okiratokkal több mint 700.000 Ft áruhitelhez jutott anélkül, hogy azt vissza akarta volna fizetni.

2020 februárjában ismerkedett meg a korábbi büntetéséből frissen szabadult 20 éves társával, akit rávett arra, hogy a hamis munkáltatói igazolásokkal ő is igényeljen áruhitelt, aki ebből kombihűtőt, tv-t és más elektronikai cikkeket vásárolt, melyeket ezután közösen értékesítettek.

Az idősebb vádlottnak időközben megszűnt a munkája a hotelben, azonban

ismerte az épület kapunyitó kódját, valamint a recepción lévő széfet nyitó számsort, ezért rábírta a könnyen befolyásolható társát, hogy a kódok ismeretében onnan hozzon el minél több értéket, surranjon be a hotelba.

Kilopták a széfet a siófoki szállodából
Fotó: ugyeszseg.hu

 

Ennek megfelelően a 20 éves férfi 2020 februárjában összesen három alkalommal fosztotta ki a hotel széfjeit úgy, hogy azt a széfet, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen elvitte magával, majd azt társával közösen egy félreeső helyen kinyitották.

A vádlottak a lopásokkal közel 1,5 millió forintnyi értéket szereztek meg.

Az utolsó alkalommal azonban a hotel alkalmazottai látták, ahogy a vádlott egy gurulós kocsira pakolt páncélszekrénnyel készül távozni, ezért értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfival szemben 7 év, míg társával szemben 5 év börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismernék.

Nyitókép: ugyeszseg.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva