Krausz Andrea | 2021.02.28. 08:00
Forgalmasak a Balaton-parti elviteles helyek
Nincs már jég a Balaton vizén, de a télies öltözetre ezen a hétvégén is szükség van, ha sétát tervezünk a parton. Siófokon arra számítva, hogy sokan érkeznek a városba, kinyitották a Nagystrandot is. Az emberek szívesen fogyasztanak a Balaton-parti elviteles éttermek kínálatából.

– Nincs már jég. Pedig itt volt – topogott keresgélve két idős néni a siófoki hajóállomáson. Szombaton már valóban nem volt észlelhető jég, viszont közvetlenül a parton igencsak téliesnek tűnt az időjárás.

Szél és hullámok – szükség volt a kapucnikra a parton
Fotó: Krausz Andrea

 

Siófokon plusz 8 fokig kúszott fel nappal a hőmérő higanyszála, de a felhős és szeles időjárásban ezt nagyjából 2-3 foknak érezte az ember a hajóállomáson. Úgyhogy akinek nem volt fülvédője, vagy sapkája, annak nagyon gyorsan lefagytak a fülei, de parttól távolabb már nem volt ilyen kellemetlen a helyzet. Sokan válogattak a mindig nyitva tartó gyroszos kínálatából.

Februári elviteles forgalom a siófoki hajóállomásnál
Fotó: Krausz Andrea

 

Mint megírtuk, február 14-én hatalmas tömeg lepte el a várost, mindenki a különleges jégképződményekre volt kíváncsi. Ezt látva úgy döntöttek a városban, hogy a következő és a mostani hétvégére kitárják a Nagystrand kapuit. Persze nem azért, hogy csobbanjunk egyet, hanem hogy 9-18 óráig még több parti területen lehessen sétálni.

Most más arcát mutatja a siófoki Nagystrand
Fotó: Krausz Andrea

 

Egy hidegfront vonult át felettünk és szárazabb, enyhébb levegő érkezik fölénk a következő napokban. Vasárnap a Balatonnál kissé csökken a szél ereje, a szombati 40-km/h-hoz képest csak 20 km/h körüli szélmozgásra lehet számítani a déli parton. Nem lesz túl meleg, Siófokra délutánra 8 fokot jósolnak, úgyhogy jobb, ha melegebben öltözünk a kinti programokhoz.

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva