Hajdú Marianna | 2024.04.16. 14:00
Fotógaléria: ilyen volt a GasztroFok kulináris kavalkádja Siófokon
Mindenhol ínyenc fogásokkal várták a vendégeket Siófokon a GasztroFok tavaszi hétvégéjén.

– Szombat délután Szabadifürdőn Julcsi kalácsodájában sós kürtőskalácsot kóstoltunk (sajtos-baconöset), de slágerportékájuk lett a málnás is. A kiliti tojásos kalandpark tojásos finomságok mellett természetesen gyermekprogramokkal csalogatott, Ságváron Kecskésék Apa világa rendezvényházánál és pincészeténél a szőlőhegy tetején több vendég kitelepülő is megjelent, mézesek, gombászok, cukrászok – írta közösségi oldalán a Siófoki Önkormányzat.

Amikor Siófok és környéke a GasztroFok hétvégékre készült, kevesen gondolták, milyen felejthetetlen élményekkel gazdagodnak majd a résztvevők. Az esemény, amely tavaly ősszel debütált nagy sikerrel, idén ismét megmutatta, milyen csodálatos lehet, amikor a gasztronómia és a kultúra találkozik a Balaton partján.

A napsütéses hétvége tökéletes hátteret biztosított a szabadtéri teraszoknak és pincészeteknek, ahol a látogatók kóstolóútjuk során bejárhatták Siófok és a környező települések ízeit. A helyi termelők, éttermek és streetfood szolgáltatók egyedülálló menüsorokkal bizonyították, hogy a Balaton régió gasztronómiai térképén Siófoknak kiemelt helye van.

Gasztronómiai utazás

A GasztroFok hétvége nem csak az ínyencekről szóltak. Programok széles skáláját kínálták minden korosztálynak. A Mini termelői gasztropiac, a kalandparki tojásos mókák, a pincészeti túrák és a különleges bor- és pálinkakóstolók mellett élőzene és gyermekprogramok színesítették a hétvégét, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb szórakozást.

Az eseményhez csatlakozott vendéglátóhelyek extra menüsorokkal, egyedi ételekkel lepték meg vendégeiket ezen a hétvégén. Olyan ételek és italokat kóstolhattak, akik kilátogattak a GasztoFok tavaszi hétvégéjére, amire az év más szakaszában biztosan nem lehetett volna lehetőség. Az ételek a legjobb alapanyagokból készültek és egyes helyeken olyan borokat is ízlelhettek a hétvégi gurmanok, amihez eddig csak palackjával juthattunk.

Fotó: sonline.hu/Hajdú Marianna

Hálás szívvel és teli gyomorral

A rendezvény zárultával a szervezők és résztvevők egyaránt elégedetten tekintenek vissza az elmúlt napokra. Több mint 20 szolgáltató és helyszín várta a látogatókat, akiknek lehetőségük nyílt megismerni és megkóstolni a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát. A GasztroFok taxik gondoskodtak róla, hogy senkinek se kelljen lemondania az ízutazásról, még a távolabbi helyszínek elérése sem lehetett ok az otthonmaradásra.

Bár a GasztroFok tavaszi hétvégéje véget ért, de azok sem maradtak le semmiről, akik most nem csatlakozhattak az ízek fesztiváljához, hiszen idén még kétszer alkalmunk lesz belevetni magunkat Siófok kulináris élvezeteket nyújtó világába.

 

Nézd meg itt a galériát

Készülj a következő eseményre, nehogy lemaradj a különleges ízutazásról.

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: sonline.hu/Hajdú Marianna

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva