Krausz Andrea | 2020.09.19. 17:29
Gyönyörű ősz! Sokan kerékpároznak és hajóznak a Balatonnál
Ellepték a kerékpározók a Balaton környékét és rengetegen voltak szombaton a siófoki hajóállomáson is. Ezen a hétvégén ingyen lehetett napfürdőzni a Plázson, de kevesen merészkedtek a vízbe. Búcsúzik a nyár, elbontották a siófoki óriáskereket is.

Gyönyörű napsütéssel és páratlan látvánnyal köszöntött be a hétvége a Balatonnál. Ragyogó kék égbolt és kristálytiszta víz fogadta a partra érkezőket, akik jórészt inkább napozással, sétával, vagy bringázással töltötték az idejüket.

A szép napsütés ellenére nem tudta az ember eldönteni, hogy a sétához felvegyen-e egy pulóvert, vagy ne, a levegő hőmérséklete ugyanis elég friss volt, 23-24 fokot mutatott délben a hőmérő. Érdekes, hogy a Balaton vize is hasonló hőmérsékletű, Siófoknál 21.5 fokot mértek.

Bringázás Siófokon, a parton
Fotó: Krausz Andrea

 

A siófoki Nagystrand ezen a héten kitárta kapuit, nem kellett fizetni a belépésért, igaz, hogy egy csapat egyetemistán kívül senki sem merészkedett a vízbe. Ők is csak álldogáltak, úszni nem volt kedvük.

21,5 fokos a Balaton, de azért bementek néhányan a vízbe
Fotó: Krausz Andrea

 

A Nagystrandon lévő óriáskereket szombaton lebontották, hatalmas pótkocsis teherautókkal szállították el a látványosság tartóelemeit. Így van ez minden évben, hiszen az óriáskerék csak a főszezonban működik, tehát minden nyáron felépítik, majd szeptemberben lebontják.

Bontják az óriáskereket a Plázson
Fotó: Krausz Andrea

 

A siófoki hajóállomáson rengetegen sétáltak, nézelődtek. Sokan fogyasztottak valami finomságot, magyaros ételt vagy kürtőskalácsot a Gasztro és Kézműves Vásáron.

A legnépszerűbbek a Balatoni Hajózási Zrt. sétahajói voltak, a Kelén nosztalgiajáratai szinte megteltek, de más hajók iránt is nagy volt az érdeklődés, hiszen a ragyogóan tiszta időben a legszebb arcát mutatta a magyar tenger.

Indul előtt a Kelén a siófoki hajóállomáson
Fotó: Krausz Andrea

 

A Petőfi sétányon minden második vendéglátóhely nyitva van, szombaton rengeteg fiatal töltötte meg az egységeket. Koktéloztak, pizzáztak, kávéztak a vidám csapatok, de családosok is beültek ebédelni az éttermekbe.

Zamárdiban szombaton és vasárnap zajlik a Balatonkör elnevezésű tókerülés, amelyen 1500 amatőr bringás vesz részt a kisebb, nagyobb távokon, itt lehet olvasni róla.
A kerékpározás szemmel láthatóan az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási forma ősszel a Balatonnál, a kellemes időnek köszönhetően szinte egymást érték a bicikliző, kiránduló csapatok.
Vasárnap is gyönyörű idő vár a Balatonra érkezőkre, sok napsütés lesz, a keleti-délkeleti szél mérsékelt marad. Hajnalban 5-12, délután 22-27 fokra készülhetünk.

További fotók Siófokról:

 

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva