Borsonline.hu | 2021.01.29. 06:00
Hajléktalanszállón találták meg a Siófokról eltűnt családapát
Előkerült a hétfő óta eltűntként keresett siófoki családapa. Felián Attilát a zalaegerszegi hajléktalanszállón találták meg. A szociális munkások értesítették a férfi testvérét, aki azonnal autóba ült az aggódó feleség társaságában.

Mint arról a Bors korábban beszámolt, Felián Attilának rejtélyes körülmények közt veszett nyoma Siófokról. A férfit hétfőn látták utoljára szerettei: valamin összeszólalkozott négy gyermeke édesanyjával, majd még benézett a tőlük nem messze lakó édesapjához, hogy pénzt kérjen kölcsön. A szülő azonnal segített, de nem is sejtette, hogy fia mire készül.

Mint azt a Bors azóta megbízható forrásból megtudta, Attila útnak eredt, és meg sem állt Keszthelyig. Bejelentkezett a hajléktalanok nappali melegedőjébe, ám az ott dolgozók este közölték vele, hogy az intézménynek nem áll módjában éjszakára menedéket adni neki. Értesítették viszont a zalaegerszegi Vöröskereszt munkatársait, akik átszállították a férfit a hajléktalanszállójukra.

Az elkeseredett család igyekezett minél több fórumon segítséget kérni.

A szociális munkások a Bors cikkét és Facebookon közzétett felhívást is látták, és amikor rájöttek, hogy az eltűnt férfi nem más, mint az egyik új kliensük, azonnal felhívták Attila testvérét.

– Végre megtaláltuk! Éppen most visszük orvoshoz, aztán haza. Itt ül mögöttem az autóban, a felesége, Timi vigyáz rá – mesélte boldogan Péter, a férfi öccse. Péter elmondása szerint még erősen zavart volt. Vélhetően gyógyszereket kapott.

Nem teljesen értjük, hogy mi történt, de ez most nem is számít.

Azt hihette, hogy Timi kiadta az útját, de ez félreértés volt. A szállón sajnos a sorstársai elvehették a kabátját, és bántalmazhatták is. Most már minden rendben lesz – szögezte le Péter.

A Bors úgy értesült, hogy Attila az apjától kapott pénzt hamar elköltötte, mert mire a szociális intézménybe ért, már semmi nem volt a zsebében. Egy zalaegerszegi zálogházban megpróbálta eladni az óráját, hogy cigarettát vehessen, de az üzletben közölték, hogy portékájának számukra nincs értéke, mert nem aranyból készült.

Timi a férjét azonnal visszafogadta, és megígérte, hogy a jövőben jobban vigyáz rá.

– Örülünk, hogy segíthettünk – nyilatkozta Kardos Ádám, a Vöröskereszt szolgálatvezetője, és hozzátette: nekik hasonló esetekben különös gonddal kell eljárniuk, hiszen egyáltalán nem lehetnek benne biztosak, hogy az eltűntként keresett ügyfeleik szeretnék, ha családjuk rájuk találna. Attila viszont vágyott felesége ölelő karjaira, így a történet jól végződhetett.

Forrás: Borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva