sonline.hu | 2022.02.26. 16:00
Hajóalkatrészeket sikkasztott az ügyvezető
Hova használhatta fel a hajóépítő azokat a kormányokat, hajócsavarokat, amiket elcsalt a vásárlás során?

Üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy hajóépítéssel foglalkozó cég ügyvezetőjeként több mint hétmillió forint kárt okozott a megbízójának, de a saját maga által képviselt céget is megkárosította.

Hétmillió forintnyi alkatrészt nem épített be a hajókba

A 47 éves férfi 2017 márciusában az általa képviselt cég nevében megállapodott egy másik céggel, hogy részére hajókat épít, ennek keretében pedig az anyagbeszerzést is vállalta. Az elkövetkezendő két évben a vádlott összesen 13 alkalommal vásárolt a megbízója nevében olyan hajóalkatrészeket – így többek között orrsugár kormányokat, műgyantát, hajócsavarokat és padlóburkolatot –, amelyeket az időközben elkészített hajókba nem épített be, hanem azok jogtalan eltulajdonításával összesen 7.369.717,- Ft kárt okozott a megbízójának.

Még a saját cégét is meglopta

A vádlottnak ezen túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert az általa képviselt cég számlájáról több alkalommal a saját bankszámlájára utalt pénzt, melynek magáncélra történő felhasználásával további 4.600.000,- Ft kárt okozott.
A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Nyitókép: Krausz Andrea

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva