sonline.hu | 2023.02.22. 18:00
Hamis ruhákat csempésztek a románok az M7-en
Nagyon életszerű, hogy fogalmuk nem volt, mit szállítanak...

 

Fekete fóliába csomagolt dobozokba rejtett hamis ruhákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópálya sóstói pihenőhelyén egy román furgonban.

Forrás: NAV

 

Nem tudta, mit szállít, fogalma sem volt a furgonjában található, feketébe göngyölt dobozok tartalmáról, de azt pontosan tudta, hogy hova kell vinnie – állította egy sofőr. A pénzügyőrök az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán ellenőrizték a román furgont. A raktér átvizsgálásakor alaposan becsomagolt dobozokat találtak, amelyek csaknem száz, a Nike és az Adidas márkáéhoz hasonló márkajelzésű melegítőt rejtettek. A sofőr azt mondta, azokat a dobozokon szereplő címzettnek vitte volna Olaszországba. Szakértői vizsgálat szerint a ruhák hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint 2 millió 500 ezer forint értékű ruhát lefoglalták és eljárást indítottak. A hamisított termékek egészségügyi és minőségi kockázatot jelentenek, és a gazdaság szereplőinek is jelentős kárt okoznak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: NAV

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva