Krausz Andrea | 2020.03.25. 10:23
Havazásra ébredtünk Siófokon, a hétvégére 20 fok várható
Sűrű hóesés lepte meg a siófokiakat március 25-én. A Somogy megyei Balaton-partot sok helyen tapadós hó lepte be, Siófokon reggel óta szakad, de gyorsan érkezik a radikális fordulat az időjárásban.

Hólepte tulipánfa, teljesen behavazott autók látványa köszöntötte azokat az embereket Siófokon, akik a vírusjárvány és a helyenként kellemetlenül erős szél ellenére is az utcára merészkedtek, vagy kinéztek az ablakon.

Havas virágzó tulipánfa Siófokon 2020. március 25-én (Fotó: Krausz Andrea)

 

Szabadifürdőn a Balaton-part teljesen kihalt, csak a zöldülő, néhol virágzó fák látványa emlékeztet arra, hogy tavasz van.

Zöldülő fa Siófok-Szabadifürdőn (Fotó: Krausz Andrea)

 

A vízállás elég magas, pedig a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége tájékoztatása szerint március 20-án kinyitották a siófoki vízleeresztő zsilipet. A Balaton átlagos vízszintje akkor 124 cm volt, de öt nap után a vízeresztés ellenére is ugyanennyit mutat a vízmérce. Ebből is látszik, hogy rengeteg a csapadékutánpótlás, van, ahol már elrendelték az I. fokú belvízvédelmi készültséget.

Így csobog a víz a Balatonban:

Az időjárásban csütörtöktől erőteljes enyhülés kezdődik, olyannyira, hogy a hétvégén már 20 fok is lehet. Csütörtökön az erősen felhős idő mellett élénk, erős lehet a keleti-északkeleti szél, délutánra 11-16 fokig melegszik a levegő. Pénteken már sok napsütésere van kilátás, szombaton pedig a csapadékmentes időben 15-20 fokig melegszik a levegő.

Nézegess további fotókat!

 

 

Kép, szöveg, videó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva