Borsonline.hu | 2021.06.21. 08:00
Hazai hírességek ismerkedtek Siófokon a SUP jógával
Már itthon is hódít az állva evezés, egyre többen állnak a Balatonon a speciális deszkára. Siófokon még ennél is továbbmentek az Exatlon sztárjai és népszerű színésznőink, a SUP-ozás új dimen­zió­jával ismerkedtek meg.

Végre itt az igazi nyár, és mivel lassan visszazökken az életünk a régi kerékvágásba, egyre többen utaznak a Balatonhoz a hazai hírességek közül is.

A járvány alatt jött az ötlet

A minap például egy különleges eseményre, a SUP Stories bemutatójára voltak hivatalosak, aminek ötlete a pandémia alatt született meg.

– A vírus letaglózott mindenkit, bármerre jártam, csak szomorú arcokat láttam – mesélte Orosz Cintia ötletgazda.

– Szerettem volna valami pozitív dolgot adni az embereknek, így jött a Sup Stories, az élj, nevess, evezz, jótékonykodj! kezdeményezés.

Két helyszínen egy-egy SUP-bázist hoz létre, ahol az álló evezés új dimenzióját szeretné megteremteni és megmutatni. Emellett minden hónapban egy-egy alapítványt támogat majd, júniusban a Siófoki Állatvédő Egyesületet.

– A vízióm, hogy boldog arcokat lássak, és felületet szeretnék biztosítani ahhoz, hogy a nyitott, pozitív szemléletű emberek kapcsolódni tudjanak egymáshoz, például SUP jógázás közben – teszi hozzá.

Orosz Cintia ötletgazda szeretne mosolyt csalni az arcokra
Fotó: Knap Zoltán

 

Az exatlonisták ebben is jók

Alighogy az Exatlon Hungary versenyzői birtokba vették a deszkákat, azonnal otthonosan érezték ma­gukat.

A kajakbajnok Szabó Gabriella ha kell, kézzel is besegít exatlonos társának az evezésbe
Fotó: Knap Zoltán

– Minden extrém sportot imádok, így a SUP-ozást is – mondta a Vasárnapi Borsnak Besenyei Bogi, a második évad népszerű Kihívója. – Hatalmas élmény volt az idei versenyzőkkel együtt evezni. A SUP jóga viszont nem nekem való, azt nyugodtabb mentalitásúaknak találták ki.

Besenyei Bogi: jóga után jólesik egy kis pihenés Fotó: Knap Zoltán

Görgényi Fruzsi beiktatná az edzésébe

A csinos színésznőt sem kellett kétszer kérni, hogy pattanjon deszkára. – Nyaralni is vízparton, leginkább tengerparton szeretek – mesélte Fruzsi. – A Balatonban nem sokszor szoktam fürödni, de a tónak szinte az egész környékét szeretem. Olyan gyönyörű, vetekszik az olasz tájakkal. Szívesen próbáltam ki a SUP jógázást, és tetszett is, pedig azt gondoltam, nem vagyok hozzá elég edzett. Ám végül kifejezetten jól ment. Ezért ha lehetőségem lesz rá, máskor is jógázom majd deszkán, persze mellette más sportokkal is próbálkozom, és személyi edzővel is edzek.

Kinek ajánlott a SUP-ozás?

Mivel állítólag könnyebb megtanulni, mint akár a biciklizést, bárkinek. Aki kissé bizonytalanabb, az először ülhet vagy térdelhet a deszkán, és ha már biztonságban érzi magát, akkor próbálkozhat a felállással. Alapvető egyensúlyérzék és átlagos erőnlét elég hozzá. Viszont másnap garantált az izomláz, mert szinte az összes izmot alaposan megdolgozza. Ráadásul jó kalóriaégető sport, így fogyni vágyóknak is melegen ajánlott.

Az állva evezést állítólag könnyebb megtanulni, mint a kerékpározást
Fotó: Knap Zoltán

Mit takar a rövidítés?

A SUP a stand up paddleboard rövidítése, amely voltaképp azt jelenti: állva evezésre alkalmas deszka, magyar fordításban néhol állószörfként is hivatkoznak rá. A deszka pedig valójában egy felfújható alkalmatosság, amely különféle formákban és méretekben készül. Lehet rajta állva evezni, jógázni stb.

Forrás: Borsonline.hu

Nyitókép: Knap Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva