Promóció | 2023.06.16. 00:01
Hogyan kerülhető el a fülgyulladás a nyaralás alatt?
Nincs mellékhatása és láthatatlan füldugóként akár egész napon át védelmet nyújt a SwimSeal fülcsepp.

Nagyon sokan várják már a nyaralást, a családok közös, élménydús kikapcsolódása feltöltődést hoz a monoton hétköznapokba. Nyaranta a vízparti üdülőhelyek megtelnek élettel, a forróság elől menekülve a legtöbben az ölelő víz hullámaiban hűsölnek. Pancsolhatunk a Balatonban, vagy élvezhetjük a folyókat övező szabadstrandokat, az idilli környezetben töltött időszak alatt vagy után azonban váratlan meglepetés érhet, mivel a fülgyulladás nem válogat. Nemcsak gyermekként szenvedhetünk a víz okozta fülproblémák miatt, a versenyszerűen sportolóktól a víz mellett nyaralókig mindenki ki van téve a gyulladás veszélyének.

Szerencsére van segítség, amellyel megelőzhető a baj. A SwimSeal fülcsepp a hallójárat felszínét egyenletesen beborítja, teafaolaj tartalmának köszönhetően antimikrobiális hatásával védi a fület. Úgy nyújt teljes körű védelmet az irritációval, a baktériumokkal és a fertőzésekkel szemben, hogy nem akadályozza a hallást, mivel a fülzsírhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. De miért van szükség külső segítségre? A hallójáratot védő fülzsír vízben oldódik, így ha huzamosabb ideig tartózkodunk a vízben, akkor a védőréteg eltűnik és a víz bekerül a hallójáratba. A fellazult bőrrétegen pedig könnyen átjutnak a gyulladást kiváltó kórokozók.

A megelőzés a fontos

A gyulladás kialakulásában a fület érintő rendszeres irritáció játszhat szerepet. Egészséges állapotban száraz, egyenletes hőmérsékletű, savas kémhatású üreg a fül, amely ellenáll a kórokozók megtapadásának és szaporodásának. Azonban a víz által a hallójáratban változások következnek be: a bőr megduzzadhat, vérbővé válhat, váladékozhat, vagyis begyulladhat. A duzzanat és a váladék hatására pedig fájdalom, füldugulás vagy halláscsökkenés jelentkezhet. Mindezt gyakran a strandolás után tapasztalhatjuk: úgy érezzük, víz ment a fülünkbe és azt nem tudjuk onnan eltávolítani. Ezért érdemes mindenképpen figyelmet fordítani a megelőzésre.

A SwimSeal fülcsepp nem gyógyszer, a kialakult gyulladást már nem gyógyítja. Sőt fertőzés esetén nem is szabad alkalmazni. A megelőzésben viszont kulcsszerepet vállalhat, legyen szó uszodai környezetről vagy strandolásról. A fülcsepp víztaszító, oldhatatlan védőréteget képez a hallójáratban, az orvosi szilikon olaj és teafaolaj befedi a külső hallójáratot, víztaszító és mikróba ellenes réteget képez. Használata nagyon egyszerű: mindkét fülnyílásba maximum 2-3 cseppet kell csepegtetni mielőtt a vízbe megyünk. Ha folyamatosan a vízben tartózkodunk, a cseppentés 2 óránként ismételhető. Ha túl sokat cseppentünk, a felesleg kifolyik a fülből.

A SwimSeal további előnye, hogy semmilyen mellékhatása nincs. Tárolásnál arra kell figyelni, hogy a fülcseppet tartsuk száraz, hűvös helyen és óvjuk a közvetlen napfénytől. A SwimSeal fülcsepp a megelőzést szolgálja, nem alkalmazhatjuk fertőzés kezelésére. Tilos használni a fülcseppet, ha allergiásak vagyunk bármelyik összetevőjére. Nem szabad cseppenteni akkor sem, ha lyukas a dobhártya, vagy azon valamilyen tubus/szelep található és kerülni kell terhesség és a szoptatás alatt is.

 

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti!

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket az alábbi linkről rendelhet >>

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva