likeBalaton.hu | 2023.04.02. 10:00
Húsvéti Nyuladalomban bulizhatunk Siófokon
Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojásvadászat, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon.

Nagypénteken este Kozma Orsi és Zenekara nyitja meg az ünnepi eseményeket. A kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Ingyenes programok a családnak

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a kisebbeket a Pitypang zenekar Nyuszi Bulija várja a színpadnál, majd a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak. Megnyílik a háromnapos Levendula játszóház húsvéti kézműves programokkal,

a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében pedig a rendezvény látogatói is közreműködhetnek.

Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Kalap Jakab várja a gyerekeket, este pedig felejthetetlen koncertet ad Rácz Gergő.

Ingyenes programok lesznek húsvétkor a Fő téren
Fotó: sonline.hu/Németh András

Nyúlfutam és Tojáskirály választás

A húsvétvasárnap a játékos sportról szól. Hatodik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. A 2 x 550 m-es méteres távot a legkisebbek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik.

A tojásevő és tojáspucoló verseny végén megválasztják a Tojáskirályt.

A programon bemutatkozik #hashtEGG Toyee, a világ egyetlen #selfie Tojás kabalája. A délelőtti aktív programok után délután a Siófoki Asszonyok Hagyományőrző Tánccsoportja lép fel, majd a helyi táncegyesületek folytatják a programot. Délután a Kaláka együttes lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére. A vasárnap este a Kiscsillag zenekar gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Fotó: siofok.hu hivatalos

Népi hagyományok és locsolkodás a Fő téren

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket, és

Siófokon is útjára indul a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel.

Délután a Húsvéti Varázsnyuszi, Varázs Tamás fergeteges bűvészműsora várja a gyerekeket ,és zárja a programot Siófokon, a nyár fővárosában.

Nyitókép: sonline.hu/Németh András

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva