borsonline.hu | 2020.12.21. 07:00
Ilyen lesz Zoltán Erika karácsonya - Hé, Mr. Hóember!
A bejgli már kisült, de a fenyőfa is napokon belül állni fog, igazán boldog az egész család. Azt tudtad, hogy anno a Balatonnál fedezték fel Zoltán Erikát? Részletek lentebb.

Zoltán Erika már javában a karácsonyra készül. A népszerű énekesnő-táncos-dalszövegíróra anno a Balatonnál figyelt fel Pásztor István, a Neoton alapító tagja, majd a siófoki Interpop Fesztiválon robbant be a köztudatba. Hamarosan erről is kérdezzük, most azonban a borsonline.hu annak járt utána, milyen lesz a művésznő karácsonya.

 

– Hónapok óta nem állsz színpadon, hogy bírod?
Meg kell szokni, nincs mese. Bevallom, sok-sok pörgős évtized után az első hullámnál még jó volt picit pihenni, de mára nagyon hiányzik a színpad. Jó lenne tudni, mikor lesz ennek az egésznek vége, mert most még kicsit messzinek tűnik. Számomra a zene egyenlő a szabadsággal és az érzéssel, hogy élek. Ez most nincs meg, és hatalmas űrt okoz.

– Mégsem tudom elképzelni, hogy unatkoznál.
Ezt jól sejted, azért most is tevékenyen töltjük a csapattal az időt, a napokban is többórás koncertfelvétel készült, csak a közönség hiánya az, ami egyszerűen pótolhatatlan. A felőlük áradó szeretet hatalmas hajtóerő, miattuk állok színpadra, és nehéz, amikor helyettük csak kamerák vesznek.

Ha már tél és jó a karácsony.. bár nincs hó.. de erre emlékeztek még?

 

– A közelgő ünnepek azért reményt hoznak a szívedbe?
Hogyne, de egyébként is mindenben megtalálom a jót. Most például azt, hogy sosem volt időm sütni, főzni, hiszen egy színpadi embernek az év vége a legpörgősebb időszak. Na, most úgy alakult, hogy már az első adag bejglisütésen is túl vagyok, az ünnepi fények villódznak, és a karácsonyfa is napokon belül áll.

– Ezek szerint már az ünnepi készülődés közepén jársz. Miben lesz más az idei karácsonyotok?
Nálunk nem sok mindenben, ugyanis pár éve, a nagyszülők távozása óta, négyen ünnepelünk Robival, a lányommal és a barátjával, aki már családtag. Így lesz ez idén is, annyi változással, hogy a nagy baráti társaságunkkal karácsony másod- és harmadnapján most nem tudunk összejönni, maximum szűk körbe rendeződve, de ezt még nem igazán tudom, hogyan lesz.

– Idilli helyzet, hogy a lányod és a barátja is veletek karácsonyozik. Belegondoltál már, hogy Zoé egyszer kirepül és megváltozik minden?
Csak halkan mondom, én ezt a témát nem forszírozom, és örülök, amíg itthon van velünk. A szüleim 11 évvel ezelőtti távozása a mai napig megvisel, az ünnepek az­óta nem ugyanolyanok, de éltet, hogy a férjem, a lányom velem van, és jó lenne, ha ez minél tovább így is maradna.

 

 

– Igazi jó barátnői viszonyt sejtek közöttetek Zoéval.
– Kivételesen jó a kapcsolatunk, de sosem akartam a lányom barátnője lenni. Csakis az anyukája, akivel a világon mindent meg tud beszélni, és akire a világon mindenben számíthat. Azt hiszem, ez sikerült. Zoé egy igazán jó természetű, szerethető ember lett, olyan gondolkozással, ami nekem nagyon tetszik. Mindemellett teljesen belefolyt a szakmai életünkbe is, és fantasztikus táncos vált belőle, amire rettentően büszke vagyok. Szuperül halad előre mind a magánéletében, mind a kar­rierjében.

– Akkor már a nagymamaság gondolata is foglalkoztat?
Szerintem az azért még odébb van. De én rábízom az életének az alakítását, hiszem, hogy mindennek eljön a maga ideje. Ő jelenleg a karrierjét építi mint személyi edző, oktató, ráér még a családalapítással, de természetesen a világ legboldogabbja leszek, ha majd kisunokám születik. A legnagyobb eredményem, hogy boldog a családom. Hogy egy szerető férjet tudok magam mellett, egy meleg otthont, családi fészket alakítottunk ki, és világra hoztam egy csodálatos teremtést, és szeretetben, boldogságban, békében él velünk. Ennél többet kívánni sem tudnék! Ez minden sikert felülmúl – zárta gondolatait Zoltán Erika.

Fotó: Bors

Ezt tudtad Zoltán Erikáról?

Született: 1962. február 15., Budapest
Énekes, táncos, dalszövegíró
Férje: Kátai Róbert, gyermeke: Kátai Zoé Roberta (23 éves)
Zongorázni tanult, és dzsesszbalettezett. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval, a Neoton Família tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban a siófoki Interpop Fesztiválon közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával. A következő évben megjelent első nagylemeze. Több mint 1,5 millió eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben Blue Pearl című lemezével Európában is hírnevet szerzett. Producerként saját kiadót alapított Joker Space néven, az Emergency House és a Grooveland popegyüttesek köszönhetik neki hírnevüket. Első tánciskoláját 1990-ben alapította, amely azóta is működik.

 

Nyitókép: Bors

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva