Krausz Andrea | 2022.12.17. 08:00
Ingyenes karácsonyi körhinta várja a kicsiket Siófokon
Karácsonyi fényekben pompázik Siófok belvárosa, ahol idén első alkalommal ingyenes karácsonyi körhintára ülhetnek fel a legkisebbek.

Siófok városa idén a Téli Varázs programsorozattal várja vendégeit az adventi időszakban.

Ettől a hétvégétől a Víztorony és a belváros karácsonyi kivilágítást kapott,

a Fő tér környéke teljes pompába öltözött. A gyerekek pedig többféle látványossággal is találkozhatnak. Az egyik egy szép körhinta.

Nagyon bejött a körhinta

– Ilyen még sosem volt Siófokon – kiáltott fel egy apuka, amikor meglátta a művelődési központ előtti téren felállított karácsonyi körhintát.
A picik már az első napon birtokba vették az esténként kék megvilágításban pompázó játékot. A gyerekeket alig lehetett leparancsolni a lovakról, vagy a rénszarvasokról.

A kicsiknek való bájos körhintára ugyanis egy hétig (december 23-ig 10:30 óra és 18:30 óra között) ingyen felülhet minden apróság.

A Téli Varázs programsorozat szervezői azt ígérik, hogy december 18-án vasárnap pedig 10:30-tól 18:30-ig egy kisvonattal is be lehet robogni a teret.

Azonnal megtelt a karácsonyi körhinta Siófok Fő terén
Fotó: Krausz Andrea

Egy csomó kis karácsonyfa

A körhinta mellett 34 feldíszített kisfenyő varázsol még ünnepibb hangulatot a térnek. Ezeket a kis fákat a helyi egyesületek, szervezetek, intézmények fogadhattak örökbe, és saját készítésű apróságokkal díszítették fel.

Az előtérben a civil szervezetek által feldíszített kis fenyők, hátul pedig a világító hóemberek
Fotó: Krausz Andrea

Adventi vásár és programok

A pláza előtti téren az Aranycsengő adventi vásárban a kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a puha kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor.

Aranycsengő adventi vásár a víztorony tövében Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

 

December 24-ig ünnepi koncertek, zenés meseelőadás, varázslatos bűvészműsor és tűzzsonglőr show színesíti a téli délutánokat és estéket.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva